Weet je nog, die leuke broekjes voor over wasbare luiers die mijn moeder maakte? Voor wie geen handige Harry of Hariette in de buurt heeft, heb ik heel goed nieuws. De afgelopen tijd leerde ik een webshop kennen waar nog veel meer kan dan alleen broekjes. Byliesje is het adres voor handgemaakte kinderkleding, die je kan dragen over wasbare – of wegwerpluiers. We volgden elkaar al een tijdje op Instagram toen Lisette vroeg of ik wilde samenwerken. Een review!

De situatie met de salopette 

Een paar maanden geleden had Ella een ongelukje. Iets met een luier en kleren die echt niet meer aan konden. We waren bij mijn ouders thuis en oma toverde een salopette uit de kast die nog van mij was geweest. Ze was nog een tikje te groot, hoewel in de jaren tachtig en negentig de mode gewoon ook wat ruimer zat. Het was zo’n schattig zicht, en eigenlijk ook heel mooi om mijn dochter te zien in de tuinbroek die ik dertig jaar eerder had gedragen. Helaas bleef het bij dat ene nostalgische tripje. De mooie mintkleurige broek belandde in de was met een bordeaux shirtje. Het mintgroene ribfluweel werd grauw grijs. Wat had ik er hartzeer van. Toen Lisette van Byliesje voorstelde om een salopette voor Ella te maken, moest ik geen twee keer nadenken. Een nieuwe tuinbroek, in plaats van ons verwassen exemplaar? Klonk goed! 

Printverslaafd: stof kiezen

Of ik dan ook even wat stofjes wilde uitzoeken? Als een kind in een snoepwinkel keek ik mijn ogen uit. Ella is gek op poezen, dus die scoorden meteen. En de zonnetjes, die vond ik zo vrolijk en uniek! Lisette voelde waarschijnlijk mijn keuzestress aan en stelde zelf een combinatie voor. Om mijn liefde voor printjes wat in te tomen, kon ik die begeleiding goed gebruiken. Tja, ik ben nu eenmaal een eeuwige twijfelaar. Weet jij wél perfect wat je wil? Dan kan je helemaal zelf beslissen hoe je kledingstuk eruit komt te zien. Tenminste, op papier. 

Voor het uiteindelijke resultaat is het wachten op het postpakketje. Ik was zo benieuwd! Het uitpakken was een feestje, zeker toen bleek hoe opmerkzaam Lisette was geweest. Op mijn Instagrampagina had ik wel eens laten vallen dat Ella een Nijntjesfan is. Het kleine geluksnijntje dat aan het harempakje hing, was een schot in de roos. 

Tijd om te passen!

Op de foto’s zie je ze dus, de outfits die Ella mocht uitproberen. Beide pakjes passen moeiteloos over haar wasbare luiers. De salopette kan bovendien in de breedte en lengte worden versteld met knoopjes. Hij zit ook ruim genoeg: hier gaan we nog lang plezier van hebben.

Ook de haremromper (een soort onesie of jumpsuit lijkt het wel) is echt schattig en heel mooi afgewerkt. De zonnetjes zijn zo vrolijk als ik me had voorgesteld. En de top met poezenhoofdjes werd onthaald met een uitbundig “poesj!” door onze enthousiaste peuter. 

Eerlijk en uniek 

De kleding was nog mooier dan ik verwachtte. Lisette werkt met heel veel passie en dat zie je aan de details en hoge afwerkingsgraad. Het contact verloopt vlot en er is heel veel mogelijk. Wasbare luiers of niet, kleine of grotere kinderen, stoere prints of zachte kleuren: volgens mij kan alles.

Op de website van Byliesje zie je enkele voorbeelden en kant-en-klare stuks staan, maar bestellen op maat is echt aan te raden. Lisette staat met liefde paraat om speciaal voor jou een uniek en eerlijk gemaakt setje kleding te verzorgen. Dat heb ik zelf mogen ondervinden. Hoewel ik er eerder niet zo snel voor gekozen zou hebben viel het me honderd procent mee. En die salopette, die geef ik over dertig jaar vast door aan mijn kleindochter. 

Ook een uniek setje kleding samenstellen? Je kan Lisette bereiken via haar webshop, Instagram of mail

Dit artikel is een samenwerking. 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.