Een dag met een dik, vet, gouden randje. Ik voelde me gelukkig, om iets te doen wat ik graag doe, samen met mijn gezin. Het was zo plezant. Zo spontaan ook. We deden onze ogen open en besloten om snel in te pakken en weg te wezen. Gewoon omdat het kon. Bonus: voor het eerst dacht ik eraan om mijn herbruikbare koffiebeker mee te nemen. Yes! Zo’n dag verdient een plaatsje op mijn blog! Zo gingen wij zero waste op uitstap naar de Zoo van Antwerpen. Niet perfect, maar we deden ons best.

Groen reizen met de trein

Door de files op de Antwerpse ring zouden we sneller op onze bestemming aankomen met de trein dan met de auto. En ook meer ontspannen. Die keuze was dus snel gemaakt. We wilden onze vervoersbewijzen afvalvrij regelen via de Bancontact app, maar dat lukte uiteindelijk toch niet helemaal. De tijd om nog een andere virtuele optie uit te zoeken, was er niet. Toch een ticketje aan de automaat op het perron gekocht, dus!

Zero waste uitstap Antwerpse zoo
Voor het eerst met de trein, spannend!

Drankjes

Ella krijgt dankzij de borstvoeding nog steeds de meest milieuvriendelijke voeding. Dat was dus een makkie. Voor onszelf is afvalvrij drinken nog een beetje meer wennen. Ik wilde het al zo lang doen maar vergat het telkens: mijn koffiebeker laten vullen. Ondanks de ochtendrush slaagde ik erin om mijn bamboe cup mee te grissen. Aan koffiekiosk Alto in het Centraal Station werd mijn beker met de glimlach gevuld. De Klean Kanteen van mijn man was helaas te hoog om onder de koffiemachine te passen. Achteraf bekeken hadden we die beter kunnen vullen met kraanwater, in plaats van in het dierenpark toch nog een flesje water te moeten kopen.

Borstvoeden op de trein, hoe eco wil je het hebben 😉

Eten

De dag van tevoren hadden we toevallig een maaltijd gered via Too Good To Go. In het pakket zat onder andere een zak sandwiches en een pak kaas. Het perfecte ontbijt voor tijdens ons spontane uitje! Check zeker eens de app om te zien welke maaltijden je in de buurt van het Centraal Station kan redden. Tip voor een lunch in de Zoo: de restjes van het ontbijt van het nabij gelegen Hampton By Hilton Hotel. Wel je eigen potjes en zakjes meenemen!

Wasbaar verschonen

Jullie wisten het al, maar wij gebruiken met veel plezier wasbare luiers voor ons meisje. Na de vakantie van afgelopen week zitten we echter nog niet terug helemaal in de juiste wasroutine, met een klein voorraadprobleempje tot gevolg. Normaal nemen we onze mooie luiertjes ook altijd mee op uitstap, maar nu was het dus met wegwerp. Spijtig, maar hey, ik vermeld het ook graag, want niemand is perfect, en dat wil ik hier ook niet doen uitschijnen.

Just a perfect day

Wat wél perfect was, was mijn gelukkige gevoel. Spontaan beslissen om iets leuks te gaan doen. Picknicken zonder extra afval, in een nog rustige dierentuin. Ontbijten met zicht op mama gorilla en haar baby, die na haar eigen ontbijt besloot om even dag te komen zeggen. Daar zaten we dan, twee mama’s met hun baby’s. Op een halve meter van elkaar. Gescheiden door glas, verbonden door onze kleintjes. Dat klinkt zo raar, maar sinds ik moeder ben, en mijn gevoel daarin durf te volgen, voel ik zo hard dat wij in de basis eigenlijk ook maar dieren zijn, ofzo. Een beetje oer.

Soit, na dat oermoment volgde nog een oergezellige wandeling, waarbij ik voor het eerst vooral niet naar de dieren keek. Des te meer verwonderde ik mij over het gezicht van mijn dochter. Die ontdekte weer een nieuw stukje van de wereld, en dat is toch het mooiste dat er is.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. Heel fijn te lezen dat jullie zo genoten hebben van jullie uitstapje! Geluk kan in zo’n kleine hoekjes zitten <3
    Een tip voor ticketless reizen met de trein: je kan ze ook gewoon online (op de computer) bestellen, dan kan je ze op je identiteitskaart laten zetten. Zo doe ik het altijd wegens geen plek voor NMBS- of Bancontactapp op mijn gsm.
    Ik probeer tegenwoordig ook altijd mijn Kleen Kanteen mee te nemen (en vergeet altijd hoe ik het moet schrijven, dat ook). Ik vul ze desnoods bij aan het kraantje op toilet, al is dat soms een geklungel. Ik zou gewoon moeten durven vragen of, als we bv iets op café gaan drinken, ze mijn fles willen bijvullen. Waarom durf ik dat niet he 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.