Veel te vaak belanden leuke nieuwtjes of interessante dingen op mijn stapel blogideeën. Die is intussen zo groot dat de uitwerking soms op zich laat wachten. In de reeks ontdekkingen verzamel ik alles wat ik wil delen. Ditjes en datjes, weetjes en feitjes, allemaal in hapklare brokjes!

Geluksplantjes

Laatst wandelde ik nietsvermoedend in ons dorp toen ik aan het gemeentehuis een avocadoplantje zag staan. In een gerecycleerd glazen potje. Met een briefje. Ik besloot eerst mijn administratieve zaken binnen te regelen, zocht tijdens het wachten op hoe je voor zo’n plantje zorgt. We blijken niet de perfecte plek in huis te hebben, waar hij zich gelukkig zou voelen. Toen ik buiten kwam, stond er een meneer met een glimlach het briefje te lezen. Ik zag dat het goed was en hoop dat deze #geluksplant een goed plekje vond. Topidee van Dingen die fijn zijn!!

Pretty Sick

Nog zo’n fijn initiatief, dit keer van lotgenoot Annelies. Ze startte onlangs een project met de naam Pretty Sick, en wil daarmee aantonen dat mensen met een ziekte of beperking ook het recht hebben om gewoon mooi te zijn, zichzelf op te tutten en dat dat niet meteen betekent dat ze dan ook wel niet zo veel last zullen hebben. Want de opmerking “maar je ziet er toch goed uit?” kennen we allemaal.

Speeltuin

Achter onze hoek blijkt een heel leuk nieuw speeltuintje te zijn. Gericht op kleinere kindjes. Ka-ching! We hebben er al enkele leuke speeluurtjes vertoefd, met zanderige schoenen en blije gezichten achteraf. Tof ook om Ella met andere kindjes bezig te zien. En voor mij: tof om te zien dat andermans kinderen het soms ook uithangen. Peutercrisis, anyone? Vooral ook de blikken van herkenning die we dan als moeders uitwisselen. Haha.

De olie van plantaardige kaas

Die kaas op zich was ook al een ontdekking hoor. Daarover later meer. Maar waar ik eerder nog niet over nadacht was dat je de olie waarin sommige voeding bewaard zit, zoals olijven of zongedroogde tomaten, niet hoeft weg te gooien! Het zat zo. Ik kreeg een testpakket met plantaardige blokjes ‘feta’ van SoFine. Een nieuw product, dus ik las nieuwsgierig de verpakking. Daarop stond de tip om de bewaarolie te gebruiken als dressing of om in te bakken. Dat was voor mij dus echt een eureka-momentje. We hebben het meteen uitgetest en maakten een pasta met die kruidige olie (en de kaasblokjes ook hè). Groentjes erin aanstoven, pijnboompitten erbij geroosterd, en zo hadden we geen extra saus meer nodig. Het was keilekker!

Yuka app

Ik zag het voorbij komen op Instagram en wist dat ik hierop had zitten wachten. Toen ik jaren geleden begon met het uitpluizen van ingrediëntenlijsten op voeding, cosmetica en huishoudproducten moest ik nog elk onverstaanbaar woordje of e-nummertje handmatig opzoeken. Nu is er dus een app genaamd Yuka die dat voor mij doet. Gewoon even de barcode scannen en je krijgt aan de hand van een score, kleur en verdere uitleg te zien hoe clean een product is. Wauw!

Vlierbloesemsiroop

Al een tijdje geleden maar deze verdient ook een plekje op de blog: vlierbloesemsiroop. Deze ontdekking deed ik dankzij een buurvrouw die op weg was om bloemetjes te gaan plukken. Ze maakte voor ons een flesje extra siroop. Even aanlengen met fris water en tadaaa, je hebt vlierbloesemlimonade. Ik vond het best zoet, maar met wat citroensap erbij toch lekker!

Free the Sea

WWF lanceert een campagne tegen de plasticvervuiling van de zee. Op 21 september kan je mee zwemmen in Scheveningen. Een beetje zoals de sponsorloop van school vroeger, maar dan in de zee. Wie liever droog blijft kan ook een van deze schattige zeeknuffels kopen die speciaal voor Free the Sea zijn uitgebracht.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Vind dit echt een leuke rubriek 🙂
    De app heb ik ook al getest, handig he! Er schijnt wel wat controverse rond te zijn, dat ze bepaalde (gesponsorde) producten beter zouden laten uitkomen dan ze in werkelijkheid zijn, maar hoeveel daarvan waar is, weet ik niet. Ik heb alleszins meteen alles dat superslecht scoorde uit mijn kast gegooid, zoals de uiercrème van Nivea (daar verschoot ik toch wel van). Goeie vervangproducten vinden is een grotere uitdaging!

    1. Aha dat is leuk om horen want ik begon weeral te twijfelen aan dit format van vanalles bij elkaar hihi! Qua verzorging enzo heb ik gelukkig alleen groene producten staan, de reguliere dingen die ik kocht voor een keertje op de trouw van mijn zus scoorden inderdaad heel slecht! Toch weer een extra reminder voor mij waarom ik het allemaal buiten zwierde jaren geleden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.