Mijn wekelijkse dagboekjes, die staan al een tijdje op pauze. Iets met de motivatie wat kwijt zijn, altijd hetzelfde vertellen, en toch veel werk met het uitzoeken van foto’s. Toch mis ik het om kort vast te leggen wat we hier allemaal meemaken. Al is het omdat ik het sowieso later superleuk ga vinden om terug te lezen hoe Ella evolueerde toen ze X maanden/jaren oud was. Even een overzichtje van de afgelopen maanden dus! Het vorige dagboekje lees je hier.

Waar moet ik beginnen? Sinds Ella’s eerste verjaardag (hier kan je trouwens lezen hoe we dat feestje organiseerden met weinig afval) is er heel wat gebeurd. 

Juni 

Het hoogtepunt van juni, na haar verjaardag, dat was onze eerste vakantie als gezin van drie. Mijn ouders huurden een vakantiewoning in Oostenrijk voor de hele familie. De tweedaagse autorit viel beter mee dan verwacht op dag één, dankzij deze tips voor een autovakantie met kleine kinderen. Dag twee was al niet meer zo leuk. En de hele terugrit was ronduit verschrikkelijk. Ella haat de autostoel, en het was 40 graden. Dus onderweg stoppen op snelwegparkings lukte ook niet op een normale manier. Bovendien hadden we enorm veel pech onderweg, en de langste file waar we instonden… die was in België. 

Gelukkig was de reis zelf wel fijn, al was het ter plaatse ook zo enorm warm dat we met ons meisje vooral binnen moesten blijven. Het voordeel is dat ons huis zo comfortabel was, en zo’n mooi uitzicht had, dat dat echt geen straf was. Het is nu de tweede keer dat we met de familie deze vakantiewoning in Oostenrijk geboekt hebben en we keren zeker nog terug. Heerlijk!

Primeur op vakantie: voor het eerst in het zwembad. Het had ons natuurlijk niet moeten verrassen dat Ella niét in zwembandjes te krijgen was. Temperamentvol kind met een sterke wil: check! 

Juli 

Jense had nog een weekje verlof en we maakten een superfijne uitstap naar de Antwerpse Zoo.

De rest van de maand stond vooral in het teken van het vrijgezellenfeestje van mijn zus. Ik ben maanden bezig geweest met de voorbereidingen. En nu was het moment van de uitvoering eindelijk daar. Gelukkig kreeg ik hulp om alle decoratie en andere feestelementen klaar te zetten, want dat was nog een hele klus! Het was meteen ook de eerste keer dat ik Ella voor een langere periode achter liet. Ik was hier best zenuwachtig voor, maar ze was natuurlijk in goede handen bij haar papa. Hij slaagde erin om haar een beetje te laten drinken (maar alsnog veel te weinig) én om haar ‘s avonds in slaap te wiegen. Als mama niet thuis is, dan lukt het dus op die manier. Hoera! 

De tijd kabbelde voort, met veel buiten spelen, doorkomende kiezen en een bezoekje aan familie hier en daar. 

Augustus 

Ella… 

  • Leerde stappen. Eerst aan de handen, en op een dag was ze weg, helemaal zelf! De avond ervoor hadden we er een spelletje van gemaakt. Ze liep enkele pasjes tussen Jense en mij. Dat vond ze zo leuk dat ze de volgende dag besloot om met haar eigenste voetjes de tuin onveilig te maken. 
  • Zei haar eerste woordjes. Bal, bloem, papa. Poes. Kijk. Het lijkt de laatste dagen trouwens alsof ze elke dag nieuwe dingen bijleert. Pop, piep. Lekker. Drinken. Boek. Het is voor anderen soms nog onverstaanbaar, maar wij weten wat ze bedoelt. 

Wij… 

  • Bouwden zelf een leertoren en een grondbed. Binnenkort lees je hier meer over! 
  • Waren getuige van heel veel liefde op het trouwfeest van mijn zus. Ella was er de hele dag bij, en deed het echt supergoed. Tegen de openingsdans was ze echter zo vermoeid dat Jense met haar is doorgegaan. Zo kon ik nog een paar uurtjes meefeesten. Dat was echt fijn! 
  • Gingen op het jaarlijkse vriendenweekend. Een drukke boel maar superleuk.
  • Brachten ook het jaarlijkse bezoek aan mijn schoonouders aan zee. Het was heel mooi weer, warm, en Ella beleefde weer een eerste keer. Ze kwam het strand op, bukte om het zand in haar vuistjes te voelen. Goedkeurend lachte ze, wees naar het water, begon te rennen en stopte niet meer. Als wij haar niet hadden tegengehouden, zat ze nu in Engeland, denk ik.
    Ons nichtje Olivia was ook van de partij, en met haar heb ik in een gocart gereden. Dat was geleden van toen ik zo’n zestien jaar was. We fietsten de hele dijk af, lachen geblazen! Dit zijn herinneringen die ik voor altijd wil bewaren. Ik neem me dus voor om regelmatig weer een persoonlijke update in te plannen! 

Hebben jullie genoten van de zomervakantie? 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.