Soms vervloek ik de smartphone verslaving die we met zijn allen lijken te hebben. Laatst zat ik op de trein en letterlijk iedereen op het perron zat in zijn scherm gedoken. Triest vind ik dat, en toch doe ik er ook aan mee. Aan de andere kant zijn er momenten waarop ik echt blij ben met de vele mogelijkheden van mijn telefoon met bijbehorende apps. Vijf apps die mijn leven makkelijker maken op een rij!

Stocard

De tijden van overvolle portefeuilles met duizend-en-een klantenkaarten zijn voorbij. Sinds een paar jaar maak ik dankbaar gebruik van Stocard. Het is zo makkelijk: winkel aanduiden, streepjescode op de kaart scannen et voila. Aan de kassa moet je enkel nog je smartphone bovenhalen voor een scan. Heerlijk!

Evernote

Notities voor zowat alles, die dump ik in Evernote. Ik heb een mapje “braindump” waar ik snelle, losse gedachten of links in opsla. En af en toe schep ik daar orde in door alles in mapjes te zetten. Ik twijfel soms nog wel of ik nu meer gebruik wil maken van Trello (een systeem met steekkaarten die je versleept) of Evernote (veel notitieblaadjes en boekjes maar dan digitaal). Heb jij een favoriet?

MoneyWiz

Onze financiën houden wij samen bij met de app MoneyWiz. Vroeger was het een excelbestand, maar die app, dat is toch een gerief hoor. We probeerden eerst een typisch enveloppensysteem met YNAB. Maar dat was toch minder ons ding, dat virtueel verdelen. In MoneyWiz kan je ook budgetteren als je dat wil, maar gewoon alles bijhouden kan ook. En statistieken bekijken van je uitgaven en inkomsten, heel veel statistieken.

WordPress

Zonder de WordPress app zou mijn blog zijn stilgevallen bij de geboorte van Ella. Ik heb nooit meer de kans om achter de laptop te kruipen. De smartphone tijdens haar dutjes aan de borst, dat is mijn redding om mijn stukje internet toch nog een beetje levend te houden. Ik typ stukjes in een tekstverwerker en zwier ze op mijn blog met de WordPress app. Alleen een simpele app om snel en overzichtelijk foto’s te verkleinen mis ik nog. Dat vind ik zo lastig op mijn telefoon! Iemand de gouden tip?

Feedly

Andere blogs lezen doe ik dan weer met dank aan Feedly. Vroeger via Bloglovin’, maar ik stapte over naar Feedly met mijn hele leeslijst. Ik heb beduidend minder tijd dan vroeger, dus loop continu achter. En reacties achterlaten is nu helemaal een ramp. Vind ik echt erg, want ik weet hoe fijn zo’n commentaartje is. Sorry!! Ik hoop dat dus op te pikken als Ella naar school gaat ofzo, ooit.

Wat zijn jouw life saving apps?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!