Regelmatig kom ik dingen tegen die ik wil delen. In de reeks Ontdekkingen verzamel ik alles bij elkaar. Ditjes en datjes, weetjes en feitjes, allemaal in hapklare brokjes!

Abbot Kinney’s Coco Greek Style

Van de ijsjes was ik al fan, en nu mocht ik de nieuwe plantaardige yoghurt “Greek Style” van Abbot Kinney’s testen. Die is gemaakt op basis van kokos, en daar moet je wel van houden. De smaak is wat minder neutraal dan de sojayoghurt die ik meestal eet. Ik vind het zelf wel een fijne afwisseling. Op de pot zit bovenop de folie geen apart plastic dekseltje, wat een serieuze besparing aan afval betekent. Om hem vers te houden heb ik er het grootste formaat Foodhugger over getrokken. Past perfect!

Zonnedekens

Via een lokale weggeefgroep op Facebook kwam ik in contact met een vrijwilliger van Zonnedekens. Ik had nog een heleboel ongebruikte staaltjes van verzorgingsproducten liggen. Zij maakt pakketjes voor kinderen die onverwachts worden opgenomen in het ziekenhuis en geen producten bij zich hebben. Dat was een match! Zonnedekens verzorgt ook prikkemanden, waarbij kinderen na een behandeling of prik een cadeautje mogen kiezen. Meteen een goede gelegenheid om even in de kast te duiken en iets weg te geven, vond ik. Bij mijn volgende opruimactie ga ik zeker nog eens aan dit initiatief denken!

Onze toekomst is nu!

Onlangs belandde de digitale versie van een nieuw kinderboek in mijn mailbox. Mijn nieuwsgierigheid was meteen geprikkeld: het gaat over Greta Thunberg. Als er mij één ding is opgevallen, is het dat heel veel volwassen mensen tijd steken in het afbreken van een kind met idealen, op een schandalige manier. Het achtergrondverhaal van dit autistische meisje deed mij daar nog eens extra bij stilstaan. Ze werd vroeger gepest op school, en krijgt vandaag hele emmers online internationale bagger over zich heen. Je kan vinden van de stijl van haar acties wat je wil, maar feit is wel dat de boodschap die ze brengt erg belangrijk is. Ik ben nog maar net begonnen in het boek, maar ik ben benieuwd naar het vervolg. Naast het verhaal van Greta bevat Onze toekomst is nu! ook tips voor kinderen om zelf iets voor het klimaat te doen.

Schatten op zolder I

Af en toe kriebelt het bij mij van opruimwoede. Tijdens zo’n moment op zolder kwam een stoffige doos met oude knuffels naar boven. Daarin vond mijn kleine Nijntjesfan een kleine… Nijn! Ik was het helemaal vergeten, maar vroeger had ik aan mijn übercoole (humhum) Eastpakrugzak een nog coolere (ongetwijfeld) sleutelhanger van Nijntje hangen. Zou ik onbewust mijn peuter beïnvloed hebben? Mini-me is in elk geval heel blij met de uitbreiding van haar collectie.

Schatten op zolder II

Nog een leuke schat op zolder: twee Disneyboeken die mijn tienjarige papa cadeau kreeg op zijn verjaardag, aldus de handgeschreven boodschap binnenin. Ella kijkt heel graag naar de prentjes, en intussen heb ik geleerd dat Stampertje van Bambi in 1971 nog Stompertje heette. Haha.

Wat was jouw meest bijzondere schat op zolder?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!