De feestdagen roepen bij mij altijd dubbele gevoelens op. Ik hou van de gezelligheid, maar de eindejaarsperiode zit zo vol dat het al snel te veel wordt. Je moet weten dat zowel Jense als ik ook nog eens jarig zijn in december. Dus dat is Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar en onze beide verjaardagen in sneltempo achter elkaar. Van Natuurhuisje mochten wij een weekendje weg boeken en dat kwam als geroepen! Terwijl de drukte stilaan losbarst, kijk ik met een blij gevoel terug op een weekendje onthaasten met mijn gezin. 

Boeken = bomen planten 

Of het nu een boerderij is met velden rondom, of midden in een bos: de vakantiewoningen van Natuurhuisje staan allemaal in verbinding met de natuur. Het platform richt zich dan ook specifiek op ontspanning weg van de massa. Grootschalige vakantieparken zal je hier niet vinden, en dat vind ik echt geen gemis. Tip: los van de groene locatie kan je kiezen voor een extra duurzame woning met behulp van de filters bij de zoekfunctie. In de categorie “duurzaamheid” kan je bijvoorbeeld gaan voor woningen met groene energie of eten uit eigen tuin. Ook leuk is dat Natuurhuisje voor elke gereserveerde nacht een boom plant. 

Weekendje weg met Natuurhuisje naar Lichtervelde 

Na lang wikken en wegen (er is echt zoveel leuks!) kozen wij voor een huisje in Lichtervelde, niet ver van de stad Brugge. De woning ligt vlakbij een bos, dus zowel natuur als cultuur waren een optie. Helaas hadden we pech met het weer. Toen we aankwamen, regende het pijpenstelen en de dag erna blies de wind ons van onze sokken. Gelukkig was het huisje zo gezellig dat binnenblijven helemaal geen straf was.

ervaring weekendje weg met natuurhuisje Lichtervelde

Dag 1 

Het vakantiehuis was prachtig ingericht en de superlieve gastvrouw had verse koekjes en muffins gebakken. Die aten we meteen op bij de brandende kachel. Ella was door het dolle heen dankzij de goedgevulde speelgoedkast. Je begrijpt, ons weekend kon niet meer stuk.

Dag 2 

’s Ochtends zagen we de zon opkomen boven de velden. Wat een kleurenspektakel! Ik maakte alvast een uitgebreid ontbijtje klaar voor de vijfendertigste verjaardag van mijn liefste. Helaas speelde zijn verkoudheid hem wat parten waardoor de dag grotendeels in bed werd doorgebracht. In de late namiddag trokken we toch nog even richting Brugge. Wat frisse lucht en de leuke kerstsfeer deden deugd. En stiekem het pak smoutebollen dat ik opsmikkelde ook.

Dag 3

Speciaal voor de verjaardag van haar papa werd Ella extra vroeg wakker. We deden hem een pakket van zijn favoriete granola cadeau. Voor het eerst verpakte ik een cadeautje in stof in plaats van in papier (#zerowaste). Ik vond het best geslaagd, hoewel, een professionele inpakker zal ik wel nooit worden. Maar het gaat om de inhoud, toch?

ervaring weekendje weg met natuurhuisje

Na het pakken van de koffer wilden we richting kinderboerderij Den Ast trekken, maar toen we nog maar de eerste bocht om waren, viel ons meisje al in slaap. Gelukkig hebben ze ook in onze eigen streek kinderboerderijen ;-). Na een dutje tijdens de rit huiswaarts werd dat een fijne afsluiter van ons uitje.

Ondanks het slechte weer en de gezondheidsperikelen hebben we echt genoten van ons weekendje met Natuurhuisje. Weg van huis is er toch altijd meer focus op elkaar. De telefoons liggen vaker aan de kant, en die eindeloze takenlijst kan ginds toch niet uitgevoerd worden. Door de bijzondere ligging en het mooie uitzicht had ik ook echt een luxe gevoel bij al die quality time. De moeite om ook eens in de zomer te zien! Wij keren graag nog eens terug. 

Dit artikel is een samenwerking (en werd met evenveel liefde geschreven als de rest).

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.