De meest ecologische cadeautjes zijn de cadeautjes die écht gebruikt gaan worden, wat mij betreft. Niets spijtiger dan iets uitkiezen dat uiteindelijk in een hoekje van de zolder belandt. Daarom ben ik fan van het verlanglijstje, en koop ik dingen voor mijn geliefden die ik zelf nooit in huis zou halen. Op mijn eigen lijstje zet ik heel graag cadeautjes die mij verder helpen in mijn duurzame zoektocht. Benieuwd? Deze ecologische cadeautjes heb ik dit jaar gegeven en gekregen! De vorige editie van groene cadeautjes lees je hier.

Gegeven: zero waste cadeautjes

Herbruikbare beker

Voor koffie is het wellicht nog wat vroeg, maar ons nichtje is wel hip met een herbruikbare bamboe beker. Werkt ook prima voor thee of warme chocolademelk! Ze vond het echt een topcadeau.

Zero waste bokaal

Koekjes in bulk kopen (of zelf bakken) en verpakken in een netjes afgewassen gerecyclede bokaal. Dat is zero waste ten top! Ik plakte nog een persoonlijke boodschap op het deksel en werkte af met natuurkoord.

Stoffen zakdoekjes

Foto door Klein Spook

Jense gaf aan zijn Bomma een iets subtieler setje. Maar stoffen zakdoekjes zijn dankzij Eva Mouton en Klein Spook weer helemaal hot. Kijk nu hoe leuk!

Gekregen: ecologische cadeautjes

Theemuts en theepot

ecologische cadeautjes

Wist je dat er in de meeste theezakjes plastic zit? In 2020 stap ik definitief over op losse thee. En ik wil ook weer gebruik gaan maken van deze ouderwetse theepot (met zeefje) in plaats van een tas per keer. Een retro theemuts van Dille en Kamille houdt mijn potje langer warm!

Opvouwbare koffiebeker

Ik had natuurlijk al wel een herbruikbare beker, en liet die onlangs ook voor het eerst echt vullen bij een uitstapje. Toch vond ik het niet superhandig, zo’n beker in mijn tas. Deze opvouwbare siliconen beker is de oplossing. Hij past gewoon in mijn handtas, en dankzij het sluitdopje blijft alles proper na gebruik. Er zit ook nog een rietje bij. Nu al verliefd op mijn Stojo Cup. Zal ik een review schrijven als ik hem uitgebreid heb kunnen testen?

Ecologische charcuteriedoos

Vleeswaren en kaas halen wij vanaf nu met deze bakjes uit suikerriet, gekocht bij Kudzu. Ze zijn ruim genoeg, licht, en mogen in vriezer en vaatwasser. Oh ja, ik heb bij de verpakkingsvrije winkel ook chocolade in bulk gespot (slaagt vreugdekreet). Ik denk dat die hier ook perfect in zal passen.

Update: de vaatwasser raad ik toch niet aan, een van mijn doosjes staat nu krom

Speelkeuken uitbreiding en meer

Ella kreeg een serviesje uit suikerriet en houten etenswaren van Hape. Eerder schreef ik al eens een review over houten speelgoed van Hape. Er lagen ook tweedehands pakjes onder de boom. En met haar houten balansbord van het Belgische WeRock is ze ook dolblij. Niet goedkoop, daarom legden wij samen met familie, maar een investering voor jaren plezier. Hopen we ;-).

Natuurlijk lagen er niet alleen maar duurzame cadeautjes onder de boom, want ons lijstje met tips is altijd vrijblijvend. Maar stiekem zijn deze ecologische cadeautjes toch diegene waar ik in mijn hart echt blij van word. Gebruik jij ook een verlanglijstje?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.