Wauw, 2020 is wel een mooi getal. En 01 01 2020 ook, haha. Ik loop weer eens niet in de pas met de rest van de blogwereld, want mijn terugblik op het afgelopen jaar ontbreekt voorlopig nog. Maar dat mag mij er niet van weerhouden om vooruit te blikken. Het verleden is het verleden, right?

Maar vooruitblikken… dat werkt voor mij ook niet altijd goed. Door mijn gezondheid heb ik geleerd dat je nooit zeker weet wat er komt en welke mogelijkheden er gaan zijn. Wat ik wel weet, is dat nú er is.

En ik denk dat we allemaal wat meer van nú kunnen gebruiken. Leven in het moment. Niet wachten op die nieuwe job, dat grotere huis of die X aantal kilo’s minder. (En momenteel in mijn geval: op meer slaap). Ondanks een slechte gezondheid toch het beste maken van wat er nu is. Want vandaag is vandaag. En jij bent jij. Niet die buurvrouw met de chique auto. Niet de mama met perfecte plaatjes van perfecte kinderen op Instagram. En als je ziek bent, niet je gezonde vriendin. We moeten het doen met wat we hebben. We hebben allemaal ons eigen verhaal.

Natuurlijk mag je ook gewoon voelen wat je voelt. Als je wel jaloers bent, of eenzaam, of aan bed gekluisterd. Dat mag er zijn. Soms zijn de dingen gewoon kl*te. Niet oké, maar ook oké.

Ik wens iedereen, en ook mezelf, veel mildheid toe. De kracht om niet te vergelijken, om af en toe gewoon door het raam te staren in plaats van naar een scherm. Een beetje minder FOMO en een beetje extra JOMO. De mogelijkheid om nu te leven. In jouw eigenste echte wereld. Ik ga alvast proberen om wat meer rond te kijken in het hier en nu.

Veel liefs voor 2020!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!