Ahhhh, die eerste herkenbare woordjes, geweldig vind ik het. Intussen heeft ons mevrouwtje al een hele vocabulaire en praat ze in zinnetjes van twee of drie woorden. Niet alles is verstaanbaar – zeker voor buitenstaanders – maar alles is wel lief en leuk. Als moeder kan ik niet anders dan smelten van deze versprekingen! Raad jij de vertaling?

 • Koekela (chocolade)
 • Oei, konker (oei, dat is hier donker)
 • Pik (kip)
 • Pikken (knippen)
 • Pappel (appel)
 • Naantje (banaan)
 • Nammetje (boterham)
 • Moes! koken! (gaan we nog eens chocomousse maken mama)
 • Pom papa, speje. (Kom papa, spelen)
 • Lakoek (opnieuw chocolade)
 • Tusje (kusje)
 • Afwaffen (afwassen)
 • Danku (alsjeblieft)

Wat zijn bij jullie de leukste versprekingen?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

 1. Zalige fase! Ik heb ook zo’n lijstjes op mijn blog. Hier was een koek bijvoorbeeld lang een koeka. Want waarom zou je het simpel houden als je ook extra letters kan toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.