Oh oh, wat is het toch een gedoe soms om een weekmenu op te stellen hè? De inspiratie is hier ver zoek. Om mezelf wat te motiveren geef ik jullie nog eens een kijkje op ons weekmenu. Dat is lang geleden! Wie weet help ik je met nieuwe input voor wat de pot zoal kan schaffen. Of stel ik je gerust dat het niet perfect gezond, origineel of moeilijk hoeft te zijn. Hier gaan we!

Zaterdag

Uithaalchinees, bij mijn schoonouders. Jense bestelde bami met pikant varkensvlees. Ik at mini loempia’s en nasi goreng.

Zondag

Kip met venkel voor mij, broccoli voor Jense en Ella. En aardappelen uit de oven.

Maandag

Wortelsoep met brood. Ik maakte zelf croutons door stukjes brood te bakken in de pan. Genoeg vetstof en kruiden met zout, peper en een beetje knoflookpoeder.

Dinsdag

Frieten van de frituur. Ai, daar gaat ons budget voor take-away weeral.

Woensdag

Pasta pesto met asperges uit een bokaal. En geroosterde pijnboompitten.

Donderdag

We aten aardappelen uit de oven (ja dat eten we iets te vaak) met brochette en een fris rode kool slaatje met appel en rozijnen. Ik gebruikte dit recept.

Vrijdag

Ok, een rode kool salade geraakt niet zo snel op blijkbaar. Ik eet nog een deel bij de lunch. En ’s avonds eten we er nog een keer van. Maar dan nu met fishsticks. Hehe.

Zaterdag

Spaghettiiii! De saus maken we op basis van selder, ui en wortel. En tomatenpassata natuurlijk :-). Smaakmaker is look, héél veel look. Ik liet namelijk het potje omvallen in de lade en heb er zo veel mogelijk weer uitgelepeld om het toch nog te redden. Oeps.

Volgende keer probeer ik eraan te denken vaker een foto te maken :-). Inspireer mij: wat is jouw makkelijk en lekker maal?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Ook niet heel geïnspireerd, maar als we makkelijk en snel willen doen en restjes opmaken eten we vaak wraps. Daar kan alles in, en het is zo klaar! En iedereen niet het lekker

      1. Overigens: wij hebben ook een groentepakket. Zo hebben de kids spruitjes leren eten (niet dat ik die zelf lekker vind, maar goed), en in zijn algemeenheid eten wat de pot schaft. Dat gaat prima. Onze jongens zijn wel al een stukje ouder, nl 9 en 10 jaar. Dat is wel makkelijker. De eerste jaren aten ze vrij weinig (als dreumes aten ze alles, daarna jaren zeer eenzijdig), nu gaat het prima. Al heeft de oudste – tevens autist – zo wel zijn moeilijkheden: liever niet kluiven (wel halen het vlees van het bot voor hem_, voorkeur voor niet gemengd (maar dat proberen we juist wel te doen), en moeite met ‘rare’ structuren zoals kidneybonen, aubergine, tomaat, avocado, kikkererwten etc. Ik snap dat, dus dat introduceren we voorzichtig.

        Ovenschotels doen het hier overigens ook meestal zeer goed. Al kan ik me voorstellen dat Ella’s maatje nog wat moeite kan hebben met kool, wat er bij ons vaak in zit (vanwege het voornoemde groentepakket).

  2. Ooh ovenpatatjes eten wij ook vaak. Ik doe er vaak nog bloemkool bij ook met lekker veel kruiden op. Jammie! Ik maak vaak chili sin carne. Super lekker en totaal niet veel werk en het vult heel goed. Gebakken appeltjes vind ik ook altijd lekker maar das dan weer iets minder gezond want daar hoort veel boter bij vind ik, haha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.