Een tijdje geleden startte ik dit overzicht van duurzame webshops. Ik hou van producten en ondernemers met een verhaal. Lokaal kopen is goed voor je ecologische voetafdruk, en voor de economie en sociale zekerheid in je eigen land. Zeker nu door de massale sluitingen omwille van het Coronavirus velen in de problemen dreigen te geraken. Bovendien, door iets te bestellen bij een kleine ondernemer, maak je een persoon met een droom ook echt blij! De laatste aankoop met deze visie in mijn achterhoofd was er eentje bij Druantia. Dit zat er in mijn pakketje!

Probiotica Bio-kult

Dit was de laatste probiotica die mij is voorgeschreven door mijn behandelend arts, inmiddels geleden van voor onze weg naar ouderschap. Ik voel dat ik de laatste tijd weer meer last krijg. Dus het leek me wel slim om alvast mijn darmflora opnieuw te gaan ondersteunen. Check de samenstelling hier.

Alga Maris zonnespray- factor 30

Ik kreeg hem ooit om te reviewen en ben sindsdien echt een groot fan. Deze natuurlijke zonnecrème laat geen witte waas na en doet zijn werk super.

Lees hier waarom ik kies voor natuurlijke zonnecrème.

Lees hier mijn review van Alga Maris zonnespray.

Alga Maris zonnecrème – factor 50

Voor Ella kocht ik vorig jaar de kinderversie. Maar nu ze ouder wordt, is een gewone factor 50 ook oké. Voordeel zou moeten zijn dat deze wat vlotter uitsmeert. De verpakking is ook groter, waardoor Jense deze mee zal gaan gebruiken. Hij heeft last van zonne-allergie dus een hoge beschermingsfactor is dan wel aangewezen. Je vindt hem hier.

Denttabs

Beetje bij beetje vergroenen we onze badkamer. Natuurlijke tandpasta gebruiken we al heel wat jaren. Maar zero waste onze tanden poetsen is er nog niet bij. Denttabs zijn tabletjes om tandpasta te vervangen. Heel benieuwd om dit uit te testen!

Verrassing

Het is altijd feest om een pakketje uit te pakken dat met liefde werd gemaakt. En die liefde voelde ik ook hier. De verrassing van twee zakjes biologische thee toverde een lach op mijn gezicht!

Koop jij ook je spullen bij een lokale webwinkel?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.