Sinds ik een e-reader heb, lees ik weer boeken. Ik merk wel dat ik last heb van keuzestress want er is zoveel interessante lectuur. Ik lees dus niet alles uit, maar eigenlijk is dat ook niet erg (bedankt Irene om me hierop te wijzen). Dit zijn drie boeken die ik onlangs volledig of deels las.

Hard Hart – Ish Hamou

“De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston. In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open:

hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella.”

Het eerste boek dat ik las op mijn nieuwe e-reader. Non-fictie, meestal niet mijn eerste keus maar door nog eens een echt verhaal te lezen weet ik weer dat lezen echt ontspannend kan zijn. Het las vlot, verrassend en is best wel een aanrader.

Linkje naar het e-book of de paperback

Verlangen naar minder – Jelle Derckx

In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.

Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien op het moment dat hij eenmaal terug was in Nederland.

Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

Hoewel de auteur mij niet altijd helemaal mee had, ben ik wel fan van zijn onderliggende boodschap. Meer bezit, een groter huis, een knappere auto en meer geld zijn helemaal niet nodig. Misschien zouden we allemaal veel meer rust en tevredenheid ervaren als we minder focus leggen op spullen en het kijken naar andermans leven via televisie en sociale media. En dat is nog duurzamer ook.

Linkje naar het e-book of het papieren boek.

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit

“In Ik moet nog even kijken of ik kan gaat Liesbeth Smit uitgebreid in op de verschillende kanten van introvert zijn. Hoe ga je er op de werkvloer mee om? Wat moet je allemaal weten over je introverte kind? En wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag? Scherp, fris en met veel humor geschreven, en vol handige tips en lijstjes. Voor introverten én extraverten – en iedereen daartussenin.

Een tip van Fieke, dit boek over introversie. Ik denk van mezelf dat ik niet volledig zwart-wit ben wat deze karaktereigenschap betreft. Soms ben ik introvert, en soms herken ik weer minder. Ik heb het boek nog niet uitgelezen, misschien omdat ik niet zo erg worstel met wie ik ben en hoe dat past in de maatschappij. Ik sta er dan ook wel redelijk ver buiten: geen werk(ervaring), geen erkende ziekte, geen ondersteuning, niet veel sociale contacten en een klein netwerk. Thuis kan ik mezelf zijn, en de enige die daar een serieuze rem op legt is mijn gezondheid.

Ik ben er wel van overtuigd dat de hele samenleving gericht is op extraversie. En dat introversie veelal als inferieur wordt bestempeld en ervaren. Terwijl het gewoon zoiets zou moeten zijn als bruin of blond haar of whatever welke andere kleur hebben. Een eigenschap die gewoon is, en die er ook mag zijn. Als jij soms worstelt met het voldoen aan verwachtingen van anderen op dit vlak, is dit boek wel een steun in de rug!

Linkje naar het e-book of het papieren boek.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Zo leuk dat je er één van mijn boekentips hebt uitgekozen, en ook leuk dat je hier zelf boekentips deel. Ik ben fan!
    De laatste tijd lees ik veel op mijn e-reader, en ik herken de keuzestress wel. Meer boeken dan tijd, maar je kan wel altijd en overal even leestijd stelen…

  2. Het laatste boek interesseert me wel. Niemand is overigens helemaal introvert of extravert. We zitten allemaal ergens op die schaal met twee uitersten, maar zelden in één uiterste, net zoals met licht en donker 😉
    Met een chronische ziekte geloof ik wel dat je wat meer introverte kanten toont dan je misschien zou doen als je helemaal gezond was. Je batterij moet namelijk veel sneller opladen.

    Enfin, allemaal discussie voer maar misschien niet voor onder deze post. Leuk dat je je gelezen boeken deelt. Als lezer vind ik dat heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.