Oh oh, wat is het toch een gedoe soms om een weekmenu op te stellen hè? De inspiratie is hier ver zoek. Om mezelf wat te motiveren geef ik jullie nog eens een kijkje op ons weekmenu. Wie weet help ik je met nieuwe input voor wat de pot zoal kan schaffen. Of stel ik je gerust dat het niet perfect gezond, origineel of moeilijk hoeft te zijn. Hier gaan we!

Zaterdag

Ons nichtje bleef logeren dus we zochten een toegankelijk menu: kip met kroketjes en rauwkost (witte koolsalade, komkommer en geraspte worteltjes). Ps: dit weekmenu is eigenlijk van een paar weken geleden. Nu blijven wij met z’n drie in ons kot ;-).

Zondag

Hamburgers met beleg naar keuze. Toppings waren gebakken ajuin, augurken, tomaat, ketchup of andalousesaus. We aten er ook nog de restjes van de rauwkost van gisteren bij.

Maandag

Quiche met broccoli en vegetarische speckjes (van de Vegetarische Slager). Het recept lees je hier binnenkort!

Dinsdag

Er zaten veel koolsoorten in ons groentenpakket. We aten deze keer dus gewokte spitskool met rijst en currysaus.

Woensdag

Koolraap is een groente die we nog maar net ontdekten dankzij het groentenpakket. We maken het zo: in stukjes, olijfolie erover en een twintigtal minuten in de oven. Lekker!

Donderdag

Gegrilde courgette met een stukje vis. De courgette was iets te fel gekruid en daardoor wat bitter, oeps.

Vrijdag

Pasta met asperges (uit een bokaal) en plantaardige roomsaus erbij. Eigenlijk ongeveer dit recept maar dan met asperges dus.

Zaterdag

Jense maakte een lekkere Chili sin carne uit het Voedselzandloper Kookboek. Hij at er een boterham bij, en ik vulde aan met rijst.

Vier typische wintergroenten en toch ook wat dingen die niet uit het seizoen zijn, als ik erop terugkijk. Wat staat er op jouw menu?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Wij eten ook grotendeels uit ons groentenpakket. Ook veel kool dus (nog steeds). Afwisselend in een stamppot, uit de oven (vaak met (vega/kip/rondgehakt en (zoete/aardappel) of in een salade (vak met rozijnen/appel/druiven of willekeurig ander fruit). Soms uit de Romertopf (soort ouderwetse tajine, echt wel een aanrader). En we eten ook veel restjes op. Restjes salade ineen wrap of in de soep. Of op een basic Turkse pizza (recente ontdekking). Korstjes brood in de broodpudding (succesnummer! Ook bij de bezoekende (nu ff niet….) klasgenootjes) of wentelteefjes. Restjes rijst worden rijstpudding. Restjes aardappel worden tortilla-vulling (geen favo bij kids) of aardappel-prei soep (komt die prei ook op, die blieven de jongens anders niet zo), of aardappelkroketjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.