Een tijdje geleden startte ik dit overzicht van duurzame webshops. Ik hou van producten en ondernemers met een verhaal. Lokaal kopen is goed voor je ecologische voetafdruk, en voor de economie en sociale zekerheid in je eigen land. Zeker nu door de massale sluitingen omwille van het Coronavirus velen in de problemen dreigen te geraken. Bovendien, door iets te bestellen bij een kleine ondernemer, maak je een persoon met een droom ook echt blij! Om deze visie te steunen, ga ik regelmatig met jullie delen wat ik kocht bij zo’n lokale winkel!

Vandaag laat ik mijn bestelling bij Pit&Pit zien. Klik hier om nog een ervaring met Pit&Pit te lezen, die ik eerder al schreef.

Kopen in bulk

Wij eten altijd havermoutpap als ontbijt, opgesmukt met verschillende toppings. Die vliegt erdoor, en dus bestelde ik meteen vier kilo. Kokosbloesemsuiker kan je bij Pit&Pit ook kopen in bulk. Ik kocht een zak van 2 kilo.

bestelling Pit&Pit

Voor in de kruidenkast

Om onze wokgerechten smaak te geven kocht ik een potje nasi goreng kruiden. Het was een test en die bevalt heel goed! Ik vind het ook altijd zo fijn dat de kruiden hier alleen pure ingrediënten bevatten. Geen kunstmatige smaakversterkers dus. In het middelste potje zit aardappelzetmeel om sausjes te binden. En de grotere pot is gevuld met bouillonpoeder. In plaats van bouillonblokjes, waar zowel de ongezonde toevoegingen als de individuele verpakkingen mij storen.

Noten en zaden

Pijnboompitten zie je links. En rechts een notenmix die ik wilde uitproberen. Hij is licht gezouten met fijn zeezout. Echt heel smaakvol, moet ik zeggen. Ga ik zeker opnieuw kopen.

Losse thee

Een van mijn zero waste voornemens dit jaar is om alleen nog losse thee te drinken. Links zie je een groene thee met woudvruchten, en daarnaast gesneden muntblaadjes.

Gedroogde vruchten

Weer een probeersel voor tussendoor: gedroogde veenbessen. Ze zijn gezoet met appeldiksap en lekker zacht. De grote pot bevat rozijnen. Die gebruiken we meestal ook in de havermout.

Cacao en pindakaas

Een glazen pot pindakaas voor Ella. En ongezoet cacaopoeder in bulk voor ons.

Wat met al die potten bij de zoveelste bestelling bij Pit&Pit?

Op de pindakaas na zit alles uit deze bestelling verpakt in plastic potten of zakken. Dat is voor ons een klein nadeel als we veel kopen bij Pit&Pit. Het liefst zag ik meer papieren zakjes. Het voordeel van deze mooie en stevige potten is dan weer dat ze herbruikbaar zijn. We gebruiken ze bijvoorbeeld om bij te vullen bij verpakkingsvrije winkels. Ella’s speelkeuken is ook voorzien. En ik plan om de grote exemplaren te gebruiken als sorteerbakjes in het tuinhuis, of voor kleine prullen speelgoed.

Ik was weer erg blij met deze aankopen. En Ella ook, want die begon meteen torens te bouwen met de kleurrijk gevulde potten.
Op mijn verlanglijstje om te testen: zero waste citroenvinaigrette. Die was helaas uitverkocht!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Ik heb hetzelfde probleem met bestellen bij Pit&Pit met het plastic. Ik heb me al vaak afgevraagd of ik beter weer bij hen bestel (ik kocht er altijd bloem voor brood) of dat ik toch maar bij de supermarkt blijf waar ik papieren verpakkingen heb.

    Ik denk dat ik toch nog maar eens een bestelling ga plaatsen, want mijn kruiden van hen zijn ook bijna op 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.