Wij Vlamingen zijn sorteerkampioenen. Afval scheiden doet hier bijna iedereen. Ook voor mij is dat al van kleins af aan heel vanzelfsprekend. Maar tot voor kort sorteerde ik eigenlijk maar op één plek in het huis: de keuken. Wat met andere ruimtes? Moeten we dan geen afval sorteren in de badkamer?

Afval sorteren in de badkamer: voor

Wij hadden, zoals de meeste mensen denk ik, in de badkamer een klein vuilbakje staan naast het toilet. Daarin belandde al het afval uit de badkamer. Ook al is dat afval intussen al wat beperkt, er blijft toch nog genoeg ruimte voor verbetering. Ons afvalbakje is nog lang niet leeg. En wat meer was: in de badkamer gingen zowel recycleerbare als niet-recycleerbare afvalsoorten bij elkaar. En het hele vuilzakje ging toch integraal bij het restafval achteraf. Dat kon beter!

Lees over minder afval in de badkamer:

Afval sorteren in de badkamer: na

Ok, dat wilde ik dus aanpakken. Eerst was ik druk met het zoeken naar ietwat subtiele afvalsorteerbakken. Er bestaan namelijk vuilbakken waarbij je je afval meteen in verschillende compartimenten kan scheiden. Maar die waren allemaal veel groter dan ons drie liter bakje. En dat was eigenlijk ook nog in prima staat. Dus waarom alweer iets nieuws kopen?

Al jaren stonden er ter decoratie twee aardewerken potten op het muurtje boven het toilet. Leuk, maar totaal niet functioneel. Ze waren namelijk leeg. Ik kon maar niet bedenken wat ik erin kwijt zou kunnen. Tot nu! In ons bestaande pedaalemmertje doen we het restafval. In de grootste pot gaat papier en karton. En in de kleinste het plastic. Nu is het gewoon een kwestie van af en toe de bakjes legen in de grote vuilbakken beneden. Ons afval sorteren in de badkamer? Opgelost!

Pin voor later:

afval sorteren in de badkamer

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Ah wat een goed idee! Wij hebben een vuilbakje voor restafval en dingen zoals plastic of karton doe ik gelijk mee uit de badkamer om te gaan sorteren (manlief durft wel nog eens plastic te werpen in de restafval maar hij krijgt het wel altijd te horen, haha).

  2. Goed gevonden! Ik gebruik het kleine vuilbakje ook voor het restafval, heb er een papieren tasje bij staan voor karton enzo, en tot slot nog een plastic zak voor het plastic, maar ’t is geen mooi zicht. Die potten zijn veel mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.