Een tijdje geleden startte ik dit overzicht van duurzame webshops. Ik hou van producten en ondernemers met een verhaal. Lokaal kopen is goed voor je ecologische voetafdruk, en voor de economie en sociale zekerheid in je eigen land. Zeker nu door de massale sluitingen omwille van het Coronavirus velen in de problemen dreigen te geraken. Bovendien, door iets te bestellen bij een kleine ondernemer, maak je een persoon met een droom ook echt blij! Om deze visie te steunen, ga ik regelmatig met jullie delen wat ik kocht bij zo’n lokale winkel! Vandaag een shoplog van mijn laatste bestelling bij Kudzu, een Belgische webwinkel met zowat alles voor een ecologische levensstijl.

Onverwoestbare snackdoosjes

Bestellen bij Kudzu

Er sneuvelde alweer een mooi bamboe kommetje (had ik op voorhand geweten dat die dingen zo gevoelig zijn… tja). Dus mijn keuze voor Ella’s nieuwe snackdoosjes viel op onverwoestbaar RVS. De siliconen deksels maken ze ideaal voor wanneer ze over een half jaar naar school mag. (Slik!)

Eco muffinvormpjes van If You Care

Dit merk is al jaren een vaste waarde in onze keuken. Wel wegwerp maar toch duurzaam, de gulden middenweg tot we de ideale zero waste vormpjes gevonden hebben.

Humble Brush

Mijn eerste bijna plasticvrije tandenborstel! Ik koos voor dit vrolijke regenboogmodel, is hij niet tof? De bamboe gaat achteraf in de groenbak. De kop met plastic haren breek je eraf, of je trekt de haren eruit met een pincet. Dat is dan het enige plastic afval, hoera! Ik moet wel even wennen aan het wat ruwere mondgevoel: ik ga volgende keer een afgeronder model zoeken.

Plasticvrije lippenbalsem

Hoe cool is dit? Lippenbalsem in een kartonnen verpakking. Ik maak eerst nog mijn vorige op maar kan niet wachten om te testen.

Zero waste ijsjes

Vanaf nu maken wij zelf gezonde én afvalvrije ijsjes! We kozen voor een calippo-vormpje omdat dat hopelijk peuterproof is – iets met smeltende druipende ijsjes en plakkerige handjes. De eerste test ging goed, al is het voor Ella nog wat lastig om het ijsje omhoog te blijven duwen.

Ecologische handzeep

We hadden handzeep nodig en omdat ik toch bij Kudzu ging bestellen, heb ik die van Marcel’s Green Soap eens getest. Ik koop altijd zo groot mogelijke verpakkingen om in onze hervulbare flesjes te doen.

Lees ook: afval en geld besparen met grote verpakkingen

Eco knutselspullen

Voor Ella’s verjaardag binnenkort (over een week wordt ze twee!) heb ik alvast wat knutselspullen gekocht. Dat is voor ons beide nieuw: behalve met wasco en potloden hebben we nog niet echt geknutseld. Bij deze: stiften op waterbasis (die je ook kan bijvullen met water), een ecologische lijmstift en eco boetseerklei. Benieuwd!

Dit was niet onze eerste bestelling bij Kudzu, maar we gebruikten wel voor het eerst papieren ecocheques. Die stuurden we op met de post en alles is tip top verlopen!

Wat vind je van onze aanwinsten?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Oh, ziet er me een fijne webshop uit! Straks eens op zoek naar de stiften.
    Misschien kan je het ijsje van Ella omhoog houden met een wasknijper? Als je die vast knijpt net onder het ijsje kan dat niet meer zakken. Hij gaat natuurlijk regelmatig wat naar omhoog geschoven moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.