Weet je nog, dat we uittestten of we zonder tv-abonnement zouden kunnen? Intussen zijn we een paar maanden verder en kan ik jullie voorzien van een update! Wij hebben onze dure telecomprovider opgezegd en besparen nu heel veel geld!

Opzeggen van provider

We hakten de knoop door. Proximus werd opgezegd en in tegenstelling tot het eerste plan, overstappen op Scarlet, werd het nog een andere partij. Dankzij een tip van een lieve lezer hier op de blog én van mijn eigenste broer, kozen we voor Edpnet. Zij bieden onbeperkt internet aan voor 34,95 € per maand. Opzeggen was heel makkelijk dankzij Easy Switch. We lieten gewoon aan onze nieuwe provider weten dat we klant wilden worden en zij deden de opzeg bij Proximus voor ons. Alles ging perfect, en een week later was de overstap gebeurd.
Klik hier om de Proximus klantendienst te bereiken.

De besparing door over te stappen naar een nieuwe provider

Bij onze vorige provider betaalden we ongeveer 70-75 € per maand voor internet, televisie en een vaste telefoonlijn. Huur van de modem en decoder zat mee in de prijs.

Bij Edpnet betalen we dus 34,95 € voor internet (en er hoort ook een vaste lijn bij, maar die hebben we niet meer aangesloten). Verder was er de eenmalige kost van aankoop van een modem (actieprijs van ongeveer 50 €) en aansluiting (ook 50 €). Als je weet dat we nu bijna 40 euro per maand uitsparen, is dat zo terugverdiend.

Hoe kijken we nu televisie?

Al lijkt het te passen in mijn moderne hippie ideaal: wij zijn geen gezin dat schermpjes afzweert en alleen nog boeken leest of naar buiten trekt. We houden van goeie series bingewatchen en kijken nog steeds graag tv. In mijn vorige post liet ik weten dat we aan het testen waren met streamen via de Chromecast. Sindsdien is er nog een kleine aanpassing gebeurd: we kochten een tweedehands Apple TV. Dat is een bakje dat je aan de tv koppelt en waar je naast video’s van je smartphone afspelen, ook apps op kan installeren.

Zo kijken we nu naar de klassieke tv-zenders:

 • VRT: via de VRT NU app, die we bedienen op de smartphone en streamen naar de Apple TV.
 • VTM: via de native app op de Apple TV. Vtm is de enige Vlaamse zender met een eigen app voor Apple TV. Zó handig! Het aanbod van onder andere Vitaya zit ook op de VTM Go app.
 • VIER: bedienen via de browser op de smartphone en streamen naar de Apple TV. Nog steeds omslachtig, zo zonder app, en video’s vallen regelmatig uit omdat de website uitlogde, maar al iets handiger dan er speciaal de laptop voor moeten pakken.

Verder is ook het kijken van Netflix, YouTube en onze eigen foto’s en filmpjes van op de smartphone supermakkelijk geworden. Nog een voordeel: Apple TV heeft een afstandsbediening. Bij Native apps kan die alles bedienen. Bij streamen kan je de video die wordt afgespeeld pauzeren. Nadeel van de Apple TV is dat het een pak duurder is dan een simpele Chromecast. (Bekijk hier bijvoorbeeld verschillende modellen)

Veranderen van provider en televisie abonnement opzeggen: onze ervaring

Tot nu toe hebben we geen klachten van onze nieuwe internetprovider. Het zelf instellen ging heel makkelijk. De snelheid is soms beter en soms vergelijkbaar met onze vorige verbinding. We hebben nu alleen nog een modem staan en dat betekent heel wat minder lelijke apparaten en kabels. Ook het tv-kijken verloopt redelijk vlot, al valt de video die we kijken af en toe weg. We hopen heel erg dat de VRT en VIER ook snel een app voor de Apple TV zullen uitbrengen: dan is dat luxeprobleem ook weeral van de baan.

Spijt? Helemaal niet!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

8 Comments

 1. Als ik alleen zou wonen, zou ik ook geen televisieabonnement meer nemen. Ik kijk zelf eigenlijk vooral dingen die ik heb opgenomen of Netflix en Youtube via de tv. Maar mijn vriend is echt een tv kijker en die vindt het vooruitzicht van met apps via je telefoon te moeten werken onhandig. Bovendien kan je zijn favoriete zender niet via internet of een app bekijken dus ja, voorlopig nog even met televisie abonnement hier.

  1. Soms is het wel onhandig hoor, als de technologie effe niet meewerkt. Maar nu met een kind in huis kijken we sowieso veel minder tv dus ja, we redden ons wel en het bespaart dus hoera :-).

 2. Ik ben al 10+ jaren klant bij edpnet.
  Niettegenstaande dit een kleine speler op de markt is: uitstekende kwaliteit wat betreft internet verbinding.
  En als het eens tegenzit (onlangs nog en door mijn eigen schuld): bellen en een vriendelijke stem zal er alles aan doen om je te helpen.

 3. Volgens mij kan je nog lang wachten op een app van Vier. Die zijn namelijk voor een deel eigendom van Telenet. Dus waarom zou Telenet het handig maken om gratis programma’s te (her)bekijken terwijl zij daarvoor Digicorders en Play abonnementen kunnen verkopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.