We kregen het oude fietsstoeltje van ons nichtje door en het was dus tijd om onze eigen meid haar vuurdoop op de fiets te geven. Maar niet zonder bescherming, alleen, er is zoals altijd zoveel keuze! Een tijdje geleden vroeg ik dus op Instagram aan jullie wat de beste fietshelm voor kinderen is. En deze kwam als winnaar uit de bus!

Wat is de beste fietshelm voor kinderen?

Met stip het allermeest vernoemd was het merk Nutcase. Ik was meteen fan van de vrolijke prints en kocht dus een Nutcase helm voor Ella. Normaal gezien zou ik dat nooit online hebben durven doen, maar doordat er een duidelijke maataanduiding is op basis van de hoofdomtrek heb ik het toch aangedurfd. En dat is helemaal goed gegaan! Ella zat met haar hoofdomtrek nét op 48 centimeter dus in overleg met de winkel werd het een Baby Nutty helm, geschikt voor hoofdjes van 47 tot 50 cm. De volgende maat voor kinderen, Little Nutty, is geschikt van 48 tot 52 cm. En vanaf 52 cm werkt Nutcase met de maten Small, Medium en Large. Er zijn dus ook modellen voor volwassenen. En die zijn even vrolijk ;-).

Voordelen van Nutcase fietshelm

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de helm van Nutcase. De pasvorm is goed: er zitten verschillende verkleinkussentjes in de doos die je bevestigt met velcro zodat je de helm echt kan aanpassen aan het hoofd. Achteraan geen stug plastic maar een elastische band zodat de helm zachtjes meegroeit. En de kinband is subliem dankzij een magnetisch slotje. Geen geknelde huid dus. De babyhelm weegt maar 280 gram, de Little Nutty 392. Ik heb nog geen ervaring met andere merken fietshelmen, maar instant fan hier hoor!

Ons eerste fietstochtje

Jense had het fietsstoeltje (dit model, ook top!) achter op zijn fiets gemonteerd. Het is superlang geleden dat ik nog regelmatig een rondje fietste, dus ik kon me focussen op mijn eigen rit. We reden naar de bakker, gingen picknicken in de lege tuin van mijn ouders (we houden ons nog steeds erg aan de Corona richtlijnen) en fietsten nog naar de zelfplukboerderij achteraf. Daar hebben we voor dit jaar een fruitaandeel lopen. Twee kilo aardbeien later ging de tocht huiswaarts, moe maar blij. Het was supertof en ook al bleven we in eigen buurt, de middag voelde echt als een heerlijk uitstapje. Meer van dat!

Tip: ik kocht de Nutcase helm bij duurzame webwinkel Kastaars. Helaas sluiten zij binnenkort de deuren, maar dat wil wel zeggen dat je mooie producten kan scoren met korting! Kijk maar eens of er iets voor jou bijzit.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

    1. Vreselijk hé, maar die van ons zijn nog niet besteld. Maar het is wel de bedoeling, want ik vind het zelf ook onnozel om je kind wel een helm op te zetten, en jezelf niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.