Ella heeft weer een nieuw lievelingsdier! Deze keer is ze bezeten van mieren. Mijn kleine meisje heeft niet alleen oog voor fluffy konijntjes of aaibare poezen. Ook de insectenwereld fascineert haar, en de kleinste kevertjes die voorbij kruipen in onze tuin heeft ze gezien. Toen ik het persbericht voor het nieuwste prentenboek De wereldse wijsheid van de mier in mijn inbox kreeg, wist ik dat dit kinderboek perfect bij ons past. Dit is onze recensie van De wereldse wijsheid van de mier, geschreven door Philip Bunting.

Over De wereldse wijsheid van de mier

Er zijn wel tien biljard mieren op de wereld. Veel, hè? Gelukkig zijn mieren geweldige dieren, waar wij mensen een hoop van kunnen leren. Zo zijn ze dol op hun familie, en helpen ze elkaar graag. Bovendien zijn ze supergoed in recyclen. 

Met zijn komische vertelstijl en originele tekeningen geeft Philip Bunting ons een geestig kijkje in de mierenwereld. De antwoorden op de grootste vragen vind je in de kleinste dingen, als je maar goed kijkt!

Bron: Kinderboeken.nl

Praktische info

Het boek is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar, maar mijn tweejarige vind het ook al geweldig. De stukken die voor haar leeftijd nog wat moeilijk te begrijpen zijn, vertel ik gewoon in mijn eigen woorden. Als ze groter is, zal ze steeds meer bijleren. Ik vind het heerlijk als een kinderboek kan meegroeien, en als ik mijn kleintje zelf het verhaal hoor navertellen weet ik dat er ook op jonge leeftijd al heel veel blijft hangen.

De wereldse wijsheid van de mier heeft een aangenaam formaat om vast te pakken (dat betekent voor mij ook: niet te groot om mooi op de boekenplank te staan shinen). Het bevat 40 bladzijden en is daarmee best een veelzijdig (haha, onbedoelde woordspeling) boek om te bekijken. Het boek is door Uitgeverij Condor gedrukt op FSC papier en CO2 neutraal, aldus de omslag.

Het verhaal

De warme illustraties nemen je mee op een informatieve tocht in de wereld van mieren. Woord en beeld laten zien hoe een mierenkolonie is opgebouwd, en tonen enkele bijzondere eigenschappen van deze kleine beestjes. Sommige bladzijden zijn theoretischer dan andere, maar ook de meer leerzame stukken worden toegankelijk gemaakt via een streepje luchtige humor. Zelfs ik heb bijgeleerd, over geursporen en mierenbruggen. Interessant! Bovendien wordt er nadruk gelegd op het belang van zorgen voor de wereld, en daar kan deze groene mama alleen maar blij om zijn.

Mijn favoriete pagina uit De wereldse wijsheid van de mier

recensie De wereldse wijsheid van de mier Philip Bunting

Tja, hoe kan het ook anders? Deze pagina is mijn lievelings. Omdat hij zo’n mooie boodschap vertegenwoordigt. We kunnen echt nog veel leren, als we maar genoeg oog hebben voor de schoonheid van de wereld om ons heen.

De wereldse wijsheid van de mier kan je terugvinden op deze boekenpagina.

Pin voor later:

De wereldse wijsheid van de mier review

Nog een kinderboek met een duurzame boodschap lezen? Check mijn recensie over Wat ik de bomen wil vertellen dan ook eens.

Dit boek kreeg ik opgestuurd ter review.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.