Zoals beloofd in een van mijn weekmenu overzichten: het recept voor glutenvrije quiche met broccoli en vegetarische spekblokjes. Dit is de makkelijke versie, met een kant-en-klaar deeg.

Recept voor glutenvrije quiche met broccoli

Ingrediënten

  • 1 verpakking glutenvrije taartdeeg van Herta
  • 1 doosje vegetarische Specks’kes van De Vegetarische Slager (Te koop bij onder andere Albert Heijn of Delhaize)
  • 1 stronk broccoli
  • 2 dl (plantaardige) room
  • 4 eieren
  • Peper en zout
recept voor glutenvrije quiche met broccoli en vegetarische spekblokjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de broccoli beetgaar, laat wat uitlekken terwijl je de rest voorbereid
  3. Leg het deeg (met bakpapier) in een taartvorm of ovenschaal en prik met een vork gaatjes in de bodem
  4. Maak een mengsel van de eieren, de room, peper en zout naar smaak
  5. Verdeel de broccoliroosjes en de Speckblokjes over het deeg
  6. Schenk het eimengsel erover
  7. Zet in de oven gedurende 30 minuten
  8. Klaar! Smakelijk!

Uiteraard kan je variëren: met deeg, vulling en kruiden 🙂

Weet jij nog een recept voor glutenvrije quiche?

Pin voor later:

recept voor glutenvrije quiche

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.