Zoals beloofd in een van mijn weekmenu overzichten: het recept voor glutenvrije quiche met broccoli en vegetarische spekblokjes. Dit is de makkelijke versie, met een kant-en-klaar deeg.
Recept voor glutenvrije quiche met broccoli
Ingrediënten
- 1 verpakking glutenvrije taartdeeg van Herta
- 1 doosje vegetarische Specks’kes van De Vegetarische Slager (Te koop bij onder andere Albert Heijn of Delhaize)
- 1 stronk broccoli
- 2 dl (plantaardige) room
- 4 eieren
- Peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook de broccoli beetgaar, laat wat uitlekken terwijl je de rest voorbereid
- Leg het deeg (met bakpapier) in een taartvorm of ovenschaal en prik met een vork gaatjes in de bodem
- Maak een mengsel van de eieren, de room, peper en zout naar smaak
- Verdeel de broccoliroosjes en de Speckblokjes over het deeg
- Schenk het eimengsel erover
- Zet in de oven gedurende 30 minuten
- Klaar! Smakelijk!
Uiteraard kan je variëren: met deeg, vulling en kruiden 🙂
Weet jij nog een recept voor glutenvrije quiche?