Een dubbel chocolade-ijsje op een stokje? “Allriiiiight!”, aldus mijn man, die voor een keertje verdacht enthousiast was over een perspakketje voor mijn blog. En toegegeven, deze nieuwe frisco’s en plantaardige ijsjes in een potje brengen ook mij meteen in zomerse sferen. Zijn ze ook lekker? Het resultaat van onze test lees je in deze review van Abbot Kinney’s ijs Coco Frostick Double Cocoa en Abbot Kinney’s Coco Frost Vanille.

Review Abbot Kinney’s ijs Coco Frostick Double Cocoa

Plantaardig ijs op een stokje

Dat de mensen achter het Nederlandse Abbot Kinney’s plant-based pioniers zijn, dat kon je al lezen in mijn review van hun Coco Frost ijs. Wist je dat de uitstoot in de voedselindustrie met 70 % zou dalen als iedereen veganistisch zou eten? Dat ideale scenario lijkt me nog niet meteen haalbaar (zelf ben ik daar als flexitariër ook nog niet aan toe), maar elke plantaardige vervanger is er eentje. En geef toe, als je door het eten van ijsjes weer een duurzaam stapje kan zetten, dan is dat toch geen straf!

Ingrediënten

De basis voor dit vegan ijsje is kokosmelk. Het is volledig biologisch en de buitenlaag is gemaakt met Belgische chocolade. Dit is de ingrediëntenlijst:

40% gefermenteerde kokosmelk * (kokosmelk *, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel *, yoghurtculturen) 26% pure Belgische chocolade couverture * (cacaomassa *, suiker *, cacaoboter *, vanillepoeder *) waterrijststroop *rietsuiker* 3,6% cacaopoeder * kokosnootolie* emulgator: zonnebloemlecithine * stabilisatoren: johannesbroodpitmeel *, guargom * (*van biologische oorsprong)

Conclusie

De Coco Frostick kraakt héérlijk. Meestal vind ik dat meteen ook het beste aan ijsjes op een stokje, en is het hoogtepunt zo meteen gepasseerd. Maar doordat hier ook de binnenkant gevuld is met chocoladesmaak, stelt ook die niet teleur. Het ijs is echt heel romig en zacht, en eerlijk niet van roomijs te onderscheiden, als je het mij vraagt. Ik ben ook blij dat het geheel niet proeft als een mierzoete suikerbom dankzij de pure chocolade. Jense en ik verorberden ons ijsje in sneltempo, en onze peuter mocht natuurlijk proeven. En aan haar achteraf rijkelijk met chocolade besmeurde snoet te zien, was ook zij onder de indruk. Nog ijsje kraken mama, zei ze :-).

Review Abbot Kinney’s ijs Coco Frost Vanilla

Vegan ijsjes uit een potje

Coco Frost zit in een kartonnen potje en bestaat in de smaken naturel, chocolade, aardbei, vanille en het nieuwe mango & passievrucht. De basis van deze reeks is opnieuw kokosmelk. Wij kregen een potje vanille om uit te proberen.

Ingrediënten

75% gefermenteerde kokosmelk* (kokosmelk*, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel*, yoghurtculturen**), Rietsuiker* , Glucosestroop* (mais*, agavesiroop*), Water, 0,8% Natuurlijk bourbon vanille extract*, Stabilisatoren: johannesbroodpitmeel*, guarpitmeel*, Gemalen vanille schroten* , Emulgator: zonnebloemlecithine* (*Van biologische oorsprong, ** S. thermophilus, L. bulgaricus, L. acidophilus, B. Lactis)

Conclusie

Het is voor mij de eerste keer dat ik een plantaardig ijsje met vanillesmaak probeer. Eerlijk gezegd had ik verwacht om de vanille wat sterker door te proeven. Het is een lekker, fris ijs met een lichtzure toets van kokosyoghurt. Maar de echte typische smaak van vanille-ijs vind ik niet helemaal terug. De textuur is wel opnieuw heel romig. Lekker, maar ik blijf toch eerder een chocolade-addict.

De ijsjes van Abbot Kinney’s kan je kopen bij diverse biowinkels.

Pin voor later:

Ik mocht deze ijsjes testen om te reviewen. Dankjewel!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

      1. AH verkoopt het ijs van Abbot Kinney’s en heeft ze volgende week zelfs in de bonus. Een goede aanleiding om ze allemaal eens te proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.