Een tijdje geleden werd ik benaderd door Fenny van Foxxybags. Haar unieke webshop vol handgemaakte kurken tasjes kreeg een plaatsje in mijn duurzame webshop overzicht. En nu mocht ik ook nog een telefoontasje van kurkleer testen. Een review!

Over Foxxybags

Kleine ondernemingen en het verhaal daarachter, daar word ik altijd warm van. Zeker als ze ook positief bijdragen aan het milieu. Fenny schrok ervan, dat de mode-industrie een van de vervuilendste ter wereld is, onder andere door de gebruikte materialen. Daarom besloot ze over te stappen naar kurk als materiaal voor haar naaisels. Dat is een natuurlijk product en bovendien komt er geen dierenhuidje aan te pas. Fenny voert kurkleer in uit Portugal en verwerkt alles zelf in haar eigen bescheiden atelier in Nederland. Zo komt het dat er in elk handgemaakt product een hele lading liefde zit.

Van boom tot tas

Kurk wordt gewonnen uit de schors van een boom, door de boom te schillen. Er hoeven dus geen bomen gekapt te worden. Je zou het misschien niet verwachten, maar het eindproduct, in dit geval kurkleer, is heerlijk zacht. Het is plantaardig en natuurlijk, maar heeft toch alle goede eigenschappen van leer. Het kan tegen water, is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Fenny verwerkt het kurkleer tot diverse soorten handtassen en portemonnees.

Voorkant
Achterkant

Telefoontasje van kurk

Zelf ben ik altijd al fan geweest van tassen die ik kan aanhangen, zodat ik mijn handen vrij heb. En nu ik meestal voor mijn dochter al een verzorgingstas meeneem, hoeft mijn eigen handtas niet meer zo uitgebreid gevuld te worden. Eigenlijk is het opbergen van essentiële spulletjes zoals mijn portefeuille, sleutels en telefoon vaak al genoeg. En dit telefoontasje heeft daarvoor het perfecte formaat. Het meet 17 op 21 centimeter, heeft twee ritsvakken en een verstelbaar hengsel. De buitenkant is van kurk, waardoor het erg licht is. Vanbinnen is het tasje gevoerd met katoen. Het is heel mooi afgewerkt en ik ga dit met plezier dragen!

Dit telefoontasje kost 24,50 €. Je kan bij Foxxybags rechtstreeks uit de webshop kiezen, of iets laten maken op bestelling.

Ik mocht dit tasje uittesten. Bedankt!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.