Als je het mij vraagt zijn er heel wat onzinnige baby- en kinderspullen op de markt. Jonge ouders krijgen heel wat dingen aangepraat die achteraf bekeken echt niet nodig waren geweest om de kinderen groot te brengen. Ik heb ook een paar miskopen in een stoffige hoek van de kast liggen. Daarom dat ik, nu de babyperiode voorbij is, altijd extra goed nadenk of ik een item wel zou kopen. Zo ook met dit meeneempotje voor onderweg. Uiteindelijk heb ik het toch gekocht. In dit blogartikel geef ik mijn eerlijke mening over de My Carry Potty: is het echt handig, zo’n potje voor onderweg?

My Carry Potty, een meeneempotje voor onderweg

Jippie’s My Carry Potty is ontwikkeld om te helpen bij de zindelijkheidstraining. Veel ouders zien er een beetje tegenop omdat het in het begin ook echt wel spannend is, zeker als je nog maar net begint met het uitlaten van de luiers. Wat als je kind onderweg naar het toilet moet? Zouden we toch niet nog een luier aandoen in het begin, tot we zeker zijn dat ze lang genoeg kunnen ophouden? Een potje dat je overal makkelijk mee naartoe kan nemen kan je heel wat zorgen besparen. Je moet niet op zoek naar een toilet op plaatsen die je niet kent. Ook als je in de auto zit kan je snel even stoppen langs de kant van de weg en het potje bovenhalen. Natuurlijk kan je ook een klassiek potje in de koffer zetten. Maar My Carry Potty is zo ontworpen dat je de inhoud er in kan laten zitten indien nodig: deksel toe, en weer op weg. Het is luchtdicht en lekdicht. Het potje viel in de prijzen op de Mother & Baby awards 2020 en dat vind ik terecht!

review my carry potty, potje voor onderweg

Voordelen

 • Het potje is heel compact om mee te nemen: wij nemen het standaard mee onder de buggy, of in de fietstas. Gaat perfect.
 • Het ziet er subtiel uit doordat het op een koffertje lijkt
 • Het is licht en makkelijk draagbaar dankzij het handvat, ook voor kinderen
 • Heb je het potje nodig, dan draai je aan de knop en zet je het in een mum van een tijd klaar. Achteraf giet je ofwel de inhoud weg, maar als er geen geschikte plaats is om dat te doen, klik je het deksel toe. Het lekt écht niet.
 • Voor kindjes die bang zijn op vreemde toiletten is dit een hele goede oplossing
 • Altijd een proper potje bij: mensen die ook wel eens gruwelen van de netheid van openbare toiletten langs de snelweg, weten wat ik bedoel
 • Geen stress om op tijd een wc te vinden voor je kindje, geen getreuzel met winkels die weigeren om hun toilet te laten gebruiken waarna je kind rondloopt met een natte broek.
 • Het is een zero waste potje: geen gedoe met zakjes om weg te gooien

Nadelen

 • Het is een klein potje dat laag tegen de grond staat. Ik zou het alleen aanraden voor onderweg, niet als vast potje voor thuis.
 • Doordat het uit één geheel bestaat, is het wat moeilijker om leeg te gieten/schoon te maken. Ook daarom: alleen als potje voor onderweg en niet voor continu gebruik.

Review My Carry Potty: onze conclusie

Ella was meteen verkocht aan haar “pinguïn” en neemt hem vol trots mee. In het begin wilde ze er zelfs mee slapen (ik rol nu even met mijn ogen, blij dat die fase voorbij is). We nemen het overal met ons mee. Ik heb nooit stress gehad rondom de zindelijkheid, ook niet op verplaatsing, het is zo geruststellen dat je weet dat je sowieso dat potje bij hebt! Ook Ella weet heel goed dat we de pinguïn bij hebben en vraagt er zelf naar als het nodig is. Aan de kant van de weg, maar ook in de dierentuin waar niet direct een toiletgebouw in de buurt was: het potje werd ter plekke neergezet en probleem opgelost. Ik vind dit meeneempotje voor onderweg écht oprecht fantastisch. En iedereen aan wie we het trots laten zien is ook aangenaam verrast.

Ik kocht het meeneempotje voor onderweg hier op Bol.com, en ik zie dat er nu diverse kleuren in promo staan. Er zijn heel veel leuke figuurtjes. Wat is jouw favoriet?

Pin voor later:

PS: het linkje naar Bol.com hierboven is een affiliate linkje. Als je eender welke aankoop doet via die link, dan steun je mijn blog. Heel erg bedankt!!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

 1. Wij hebben ook een pinguïn. Zeer tevreden over maar ik ga nog blijer zijn als Felix op een gewoon toilet wil gaan. Ik vind het ding eerder onhandig groot. Past perfect onderin de buggy maar ik wil graag van die buggy af. Hij wil er amper nog inzitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.