Als chronisch zieke mama is mijn leven allesbehalve spannend en glamoureus, maar er zijn wél gouden randjes. In deze reeks bied ik een kijkje op hoe de dingen gaan zoals ze gaan, zonder filters of verbloemingen. Ik zoek mijn weg, met vallen en opstaan. Een verslagje van de afgelopen week!

Het vorige weekend

We brachten ook nog eens een bezoekje aan de ene helft van onze bubbel: mijn schoonouders. Omdat Ella het sinds de lockdown nog moeilijker heeft dan anders in andere omgevingen, spraken we af in de tuin van het appartementsgebouw. Dat was de keer daarvoor een succes. Maar evengoed duurde het weer lang om te ontdooien. Eens ze op gang was, ging ze giechelend met mijn schoonmama wel duizend paardenbloemetjes plukken.

Verder op de planning: bessen plukken bij de zelfplukboerderij. Zoals je weet hebben we daar een abonnement, en het is de tijd van de braambessen. Door het hete weer zijn de bessen helaas aan het afzien. Het was dus even zoeken om mijn bakje vol te krijgen. En tegelijk genieten van de rust en de verkoeling. We waren namelijk ’s avonds met de fiets gegaan. Héérlijk fris(ser) tussen de velden!

Naar de tandarts

Ik had het uitgesteld, maar kreeg last van tandpijn. Ondanks de Coronamaatregelen maakte ik dus toch maar een afspraak voor een controle. Gelukkig was er geen gaatje te bespeuren (hoera voor mijn natuurlijke tandverzorging die me nog steeds niet in de steek laat!). Wat de pijn dan veroorzaakt? Het zou kunnen dat er een minuscuul barstje zit in een kies, waar verder niet zoveel aan te doen valt.

Woensdag poetsdag

En dat betekent dat ik met Ella naar mijn ouders thuis ga terwijl de poetshulp hier haar gang kan gaan. Er werd ook een maaltijdbox van HelloFresh geleverd. Die kreeg ik cadeau van mijn broer. Intussen heb ik mijn oordeel in een blogje verwerkt, en dat komt binnenkort online!

Badderen in de tuin

Overdag probeerden we de warmte binnen te ontlopen (al was dat na enkele dagen hittegolf ook daar onmogelijk. Jongens, we dreven elke nacht meer uit ons bed), maar ’s avonds vind ik die zwoele avondlucht in de tuin echt heerlijk. Het was boven te warm, dus Ella badderde gewoon buiten in een wasmand. En ik maakte van de gelegenheid gebruik om meteen ook mijn benen te scheren in openlucht. Ik heb nog steeds geen safety razor (wishlist!), maar gebruik intussen wel vaste scheerzeep.

Hier lees je meer over duurzaam scheren voor beginners en gevorderden.

Nog pakketjes!

Ik bestelde een fietshelm en na heel wat gedoe met de bestelling bij Decathlon, waar de voorraadinfo niet bleek te kloppen, ging ik voor een duurder model bij AS Adventure, dat keurig geleverd werd. Er kwam ook nog een testpakketje met een shampoobar, en een set wasbaar maandverband die ik kocht bij Tante Rosa toe. Na mijn beperkte ervaring met de menstruatiecup wil ik ook het wasbaar maandverband eens uitgebreid onder de loep nemen. Uiteindelijk lijkt dat toch beter bij mij te passen. Binnenkort vertel ik je er uiteraard alles over!

Moederdag

In Antwerpen vieren we moederdag op 15 augustus. Dat vierden we zoals elk jaar met een etentje bij mijn ouders. Helaas waren we door de bubbels van vijf niet compleet. Ja, die Corona zorgt voor veel gemis!

Hoe gaat het met jou? Heb je de hitte een beetje verdragen? Ik vond het deze keer echt vreselijk. Gelukkig heb ik liters van deze ijsthee gemaakt ;-).

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.