Een tijdje geleden startte ik dit overzicht van duurzame webshops. Ik hou van producten en ondernemers met een verhaal. Lokaal kopen is goed voor je ecologische voetafdruk, en voor de economie en sociale zekerheid in je eigen land. Zeker nu door de massale sluitingen omwille van het Coronavirus velen in de problemen dreigen te geraken. Bovendien, door iets te bestellen bij een kleine ondernemer, maak je een persoon met een droom ook echt blij! Om deze visie te steunen, ga ik regelmatig met jullie delen wat ik kocht bij zo’n lokale winkel. Vandaag een shoplog van mijn eerste bestelling bij Hippeschoentjes.

Over Hippeschoentjes

Hippeschoentjes is een Belgische webshop (met ook een bakstenen winkel in Aarschot), opgericht door mama’s die de voeten van hun kinderen in hippe maar ook duurzame, eerlijke en sociaal verantwoorde schoentjes wilden steken. Klinkt goed hé? Dat vond ik ook. Maar Aarschot, da’s niet bij onze deur.

De juiste schoenmaat

En online schoenen kopen, ik vond dat vroeger maar eng. Maar sinds we die ene keer wel moesten, was de drempel nu toch minder hoog. Zeker omdat Hippeschoentjes werkt met een heel handig matensysteem. Bij de schoen van jouw keuze hoef je alleen maar de lengte van de voet in te vullen, en automatisch wordt van dat type schoen de juiste maat voorgesteld. Weet je nog, dat probleem dat je bij het ene merk een maatje groter hebt dan bij het andere? Bij deze webshop is dat dus opgelost, en dat is toch wel een unieke troef. Je kan bovendien ook filteren op extra eigenschappen zoals een dikke wreef. Dat hebben wij dan ook gedaan voor Ella’s schoenen. Extra tip: om de lengte van een kindervoetje te bepalen, laat je het kind mooi recht op een blad papier staan en teken je de voet af – de hele omtrek of door gewoon twee streepjes voor en achter te zetten. Dan kan je vervolgens even een meetlat tussen de twee verste punten leggen. Bij twee verschillende voeten neem je de grootste lengte.

Unboxing van onze bestelling

Bestellen en verzenden verliep vlot, en Ella hielp zoals gewoonlijk enthousiast met het openen van de doos. (Sidenote: je weet dat je te veel online koopt als je peuter bij elke camionette die stopt begint te roepen van “pakjeeeee!”.)

Alles was netjes verpakt zonder plastic en er lag nog een leuk kaartje bovenop. Net als drie ballonnen, iets wat voor mij niet hoeft, maar wat Ella wel leuk vond. Ik heb ze niet meteen opgeblazen maar bewaar dat dan voor een verjaardag.

Bisgaard regenlaarzen

Als Ella naar buiten gaat, wil ze steevast haar regenlaarzen aan. De vorige, een tweedehandskoopje uit de kringwinkel, waren stuk dus het was tijd voor een nieuw paar. Deze laarsjes van het Deense merk Bisgaard stalen meteen mijn hart. Die bijtjes, te schattig toch? Ze zijn gemaakt van 100% natuurrubber waardoor voetjes minder snel gaan zweten. Het is een kort model en hoewel dat zijn voordelen heeft, zou ik achteraf bekeken misschien toch terug voor een langere laars gaan. Ella heeft wat last van het schuren tegen de onderkant van haar kuiten als ze veel rent met deze laarsjes. Ik ga dus op zoek naar langere sokken om er in te dragen. Verder zijn de laarsjes wel stevig en de elastische band is ook fijn. Ze zaten trouwens in een handig bewaarzakje, dat ik hopelijk niet vergeet mee te nemen op modderige uitstapjes.

PS: dat verdwaalde dopje op de foto, dat is er eentje van de natuurlijke zonnebescherming zonder witte waas uit deze blogpost. Tja, echt Insta picture perfect zal het hier niet worden, daar heb ik geen tijd voor ;-).

ervaring met hippeschoentjes, cienta review

Cienta loafers

Je kan moeilijk altijd sandalen dragen, dus was het ook tijd voor een zomers maar toch gesloten schoentje. Mijn keuze viel op deze loafers van het Spaanse merk Cienta. Ze bestaan uit katoen en natuurrubberen zolen. Cienta produceert op een ecologische verantwoorde manier, in Spanje. Er komen geen chemicaliën zoals lijm aan te pas.

De loafers gaan heel makkelijk aan dankzij de elastische band. Toen Ella ze voor het eerst paste, stond er opeens een grote meid voor mij, vond ik. Deze schoentjes combineren zo tof met alle soorten outfits!

Leuk detail: de Cienta’s ruiken naar bubblegum. Eerst dacht ik dat ze waren ingespoten met een parfum ofzo (gruwel gruwel), maar nee hoor, blijkt dat er natuurlijke geurstoffen in de rubberen zolen gemengd worden. Trouwens, sinds we deze schoenen hebben, wil Ella niets anders meer dragen. Zelfs haar laarsjes niet. Er is een nieuwe favoriet in huis!

Pin mijn ervaring met Hippeschoentjes voor later:

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.