Voortdurend denken we hier thuis na over hoe we ons afval kunnen verminderen. Zelf ben ik overgeschakeld op losse thee. Manlief drinkt nu ook zero waste Senseo koffie. Dat doet hij door een hulpstuk voor de Senseo machine waarmee afvalvrije kopjes koffie mogelijk worden. Geweldig, want zo’n herbruikbare koffiepad voor Senseo zochten wij al lang. Tijd voor een Coffeeduck review!

Tweedehands koffiemachine

Voor Nespresso capsules zag ik regelmatig al hervulbare vervangers voorbij komen. Maar wij zijn nog niet mee met de Nespresso trend. Ons koffie-apparaat is een tweedehands Senseo machine.

Het gaat bij ons al mee sinds we gingen samenwonen, dus bijna tien jaar intussen. Vervangen gebeurt pas als het ooit stuk gaat. Dat is op zich dus al best een duurzame tas koffie.

Waarom we gaan voor losse koffie in hervulbare koffiepads

Toch begonnen al die afzonderlijke koffiepads te storen. Hoewel koffie een organisch materiaal is, mag zo’n pad omwille van de verpakking niet bij het groenafval. We dachten eerst goed bezig te zijn door composteerbare pads te kopen. Helaas mogen die in Vlaanderen ook niet in de GFT-container en worden ze mee verbrand bij het restafval. Zonde.

Even hebben we getwijfeld over alternatieven om met losse koffie te werken, zoals een ouderwetse koffiezet, percolator of cafetière. Voorlopig schakelen we nog niet over. Uiteindelijk is het zonde om een werkend apparaat weg te doen, en ok, gemakzucht speelt hier ook mee.

Onlangs zag ik Kudzu een hulpstukje voor de klassieke Senseo aan het assortiment toevoegen: de Coffeeduck. Het is zo simpel. Je vervangt het standaard bakje waar de pads ingaan door de Coffeeduck. Die vul je met losse, gemalen koffie. Afdekken met het bijgeleverde deksel. En dan zet je je kopje koffie zoals gewoonlijk. Exact wat we zochten! We kochten meteen een exemplaar.

ervaring met herbruikbare koffiebars voor Senseo coffeeduck zero waste Senseo
Dit bakje vul je met gemalen koffiebonen
Dit deksel leg je er bovenop
review coffeeduck senseo

Herbruikbare koffiepad voor Senseo Coffeeduck uitgetest

Mijn man testte de hervulbare Coffeeduck en is tevreden. Er treden nergens lekken op en alles werkt naar behoren. Na gebruik spoel je het geheel makkelijk even af onder de kraan.

Tips voor het beste resultaat: gebruik een espresso maling en druk niet te hard aan.

We kunnen nu grotere verpakkingen met losse koffie kopen. Helemaal zero waste wordt het als je met je eigen verpakking naar de verpakkingsvrije winkel gaat. Of laat je potten vullen bij een speciaalzaak. Yes, onze afvalzak is weer wat minder groot!

Je koopt de Coffeeduck bij Kudzu of bij bol.

Pin herbruikbare koffiepad voor later:

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.