Lekkere rode bieten, ik dacht altijd dat dat niet bestond. Voor mij smaakten ze naar aarde, en waren het maar vreemde knollen waar je niks mee kon. Toen ze onlangs in ons groentepakket zaten, moesten we er toch iets mee doen. Ik kreeg de tip om ze klaar te maken met balsamico azijn. En er ging zowaar een wereld voor ons open. Nu horen rode bietjes zelfs bij mijn favoriete groenten. Hoe dan? Met dit makkelijk recept voor lekkere rode bieten!
Dit heb je nodig
- Enkele rode bieten
- Olijfolie
- Balsamico azijn
Zo maak je lekkere rode bieten klaar
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de rode bieten en snij in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Niet schrikken: dit kan je handen verkleuren. Dat trekt weer weg ;-). Je kan ook deze eco huishoudhandschoenen aandoen om ze te schillen.
- Doe de blokjes in een ovenschaal.
- Overgiet rijkelijk met olijfolie.
- Besprenkel met balsamico azijn naar smaak.
- Meng door elkaar.
- Zet in de oven voor 30 – 45 minuten. Hoe langer ze bakken, hoe zoeter ze worden (ze gaan dan wat karamelliseren, heerlijk). Hou in het oog dat de bietjes niet aanbranden. Om het kwartier even omscheppen helpt dat voorkomen.
- Klaar!
Je kan de bietjes warm eten of koud bij een salade. Smakelijk!