Eén van de best bewaarde mamageheimen is het feit dat kinderen in feite helemaal niet veel blits, kleurig of lawaaierig speelgoed nodig hebben om plezier te hebben. Of heb jij het nog niet meegemaakt dat je kleintje stiekem veel blijer leek met de gigantische doos of het inpakpapier van zijn verjaardagscadeau dan met de eigenlijke inhoud? Spelen kan ook simpel, minimalistisch en zelfs zero waste! Vandaag laat ik zien hoe wij hier soms schilderen met water… en afval!

Schilderen met water in de tuin

De afgelopen zomer hebben wij superveel plezier beleefd door te schilderen met water in de tuin. Ik zette een kommetje met water buiten, gaf dochterlief een paar penselen en liet haar haar gang gaan op de houten tuinschutting. Schilderen met water kan ook op de muur, een garagepoort, betonnen terrasklinkers of gewoon op de houten tuintafel. En dat we op hete dagen soms ook mekaar nat spetterden, was natuurlijk een hilarisch extraatje.

Schilderen met water op papier

schilderen met water

Ook binnenshuis kan je schilderen met water! Ik zou het niet meteen aanraden op de muur (haha), maar je kleintje gewoon aan tafel zetten met een stapel papier. Natuurlijk gebruik je hiervoor geen nieuw papier, maar duik je even in de afvalbak. Met oud papier kan je namelijk heel leuk spelen! Wij hebben sinds ik een anti reclame brievenbussticker plakte al veel minder papierafval, maar toch komt er nog genoeg binnen via geadresseerde post of voedingsverpakkingen.

Vooral gekleurd papier en karton doen het goed: daarop zie je duidelijk je watertekening. Voor grotere kinderen is schilderen met water misschien niet uitdagend genoeg, maar met baby’s en peuters is dit de ideale activiteit. Ze kunnen zich uitleven en naar hartelust ontdekken, zonder dat jij achteraf een kliederboel moet opruimen. En je houdt er een goed gevoel aan over, want je hebt afval een tweede leven gegeven. Win-win-win.

Pin Schilderen met water – zero waste spelen voor later:

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.