Als je een gezin hebt, is het soms ingewikkeld om van iedereen de afspraken, schoolopdrachten of hobby’s bij te houden. Een familieplanner, met voor ieder gezinslid een vakje om notities te maken, kan dan een uitkomst zijn. Wij hebben momenteel ook zo’n planner ophangen in de keuken. Het grote nadeel is dat hij werkt met weekoverzichten. In één oogopslag zien wat er verderop deze maand gepland is, dat miste ik wel. Tot nu! Want de Luna familieplanner biedt exact wat wij zoeken: ruimte voor elk gezinslid én een maandoverzicht. En hij is nog duurzaam ook. Klinkt goed? Lees snel verder!

Duurzame familieplanner

De Luna maandkalender wordt nu voor de derde keer uitgegeven door Naomi Rustenberg, een werkende moeder op zoek naar balans en rust in haar gezin. Omdat ze nergens de perfecte planner vond (herkenbaar!), sloeg ze zelf de handen ineen met, voor 2021, vormgever Alfredo Silva.

De Luna planner is gedrukt op FSC gecertificeerd Biotop papier, een chloorvrije papiersoort, vrij van optische witmakers. Hij wordt volledig gemaakt en gedrukt in Nederland, bij een familiebedrijf met een EcoVadis certificaat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Transport wordt dus beperkt tot een absoluut minimum.

Luna familieplanner vormgeving

De meeste familieplanners bestaan uit weekoverzichten. Dat geeft wel veel schrijfruimte, maar het heen en weer bladeren bij het noteren van nieuwe afspraken of om snel iets op te zoeken is minder handig. De Luna familieplanner biedt daarop een antwoord: door een iets andere vormgeving combineert hij maandoverzichten met een aparte ruimte voor elk gezinslid.

Naast de maandoverzichten met afspraken is er ook een pagina waarop je belangrijke gegevens van je gezin kan noteren, zoals het telefoonnummer van de huisarts. Van 2021 is een jaaroverzicht voorzien, met vermelding van alle schoolvakanties voor Nederland en België. De planner wordt afgesloten met een jaaroverzicht van 2022 (wauw, dat lijkt nog ver weg!) samen met de feestdagen van beide landen, en een pagina om het nieuwe jaar alvast vooruit te plannen. Handig voor afspraken die het jaar voordien al gemaakt zijn. Als extra bonus zijn er elke maand nog plekjes voorzien voor losse notities en to-do lijstjes.

De Luna planner oogt rustig, en het zwart-witte design maakt dat hij in ieder interieur past. Hou er rekening mee dat je deze planner uitgeklapt moet openhangen, je moet dus een ruimte van 50 op 35 centimeter voorzien.

Hoe wij onze familieplanner gebruiken

Technisch gezien duurt het nog een tweetal maanden voor we onze nieuwe planner in gebruik kunnen nemen. Toch weet ik nu al hoe wij hem gaan gebruiken. Voor mijn man, mezelf en mijn dochter gebruiken we drie van de zes lijntjes die per week voorzien zijn. De overige ruimte dient voor het noteren van verjaardagen van vrienden en familie. En ook ons weekmenu krijgt zijn eigen plekje. Dan is er nog één vakje over. Wellicht gaat dat dienen voor de vakantieplanning van onze poetshulp.

Onze maandkalender hangt in de keuken, op een prikbord dat ik schilderde. In de buurt hangen kaartjes die we kregen opgestuurd, en er is ook een plekje voor de inkomende post die administratief verwerkt moet worden. De oplettende kijker spot hieronder ook een mini wasbaar luiertje ;-). Gekregen bij mij eerste live ontmoeting met de Klein Spook familie en andere consulenten.

Update: Intussen is er een jaar voorbij (hoe dan?) en wij hebben deze planner echt graag gebruikt. Zo graag dat we hem opnieuw aankopen voor volgend jaar.

Praktisch

De Luna familieplanner van Ellen Mae hier te koop. Hij is spiraalgebonden, weegt 225 gram en meet opengeklapt 50 op 35 cm.

Wat denk je, kan jij deze vormgeving wel appreciëren?

Pin voor later:

Ik heb deze planner gekregen in een pr-pakketje.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.