Volgens de Verenigde Naties is de afgelopen decennia de helft van onze vruchtbare landbouwgrond verloren gegaan. Hoe dan? Door het gebruik van onder andere kunstmest en pesticiden in de landbouw. De biologische koekjesbakkers van Farm Brothers willen daar iets aan doen. En wij kunnen helpen. Door koekjes te eten. Geen straf hé? Is je nieuwsgierigheid geprikkeld, lees dan verder hoe jij landbouwgrond kan redden door Farm Brothers koekjes te eten.

Koekjes eten en de aarde redden 

Uiteraard ga je door het eten van een koekje alleen niet echt de aarde redden. Maar jullie weten dat ik fan ben van elk groen stapje dat er te zetten valt. Zeker als ook een mainstream publiek aangesproken wordt, en niet alleen donkergroene wereldverbeteraars. Farm Brothers belooft om voor elk verkocht pak koekjes twaalf cm² landbouwgrond te redden, door het klaar te maken voor biologische landbouw. Vorig jaar werd er in Nederland al 900 m² gered. Door nu ook België te betrekken, willen ze dit jaar tot 2000 m² gaan. Of verder, natuurlijk. 

Stichting De Landgenoten 

Om dit resultaat te bekomen, slaan de Farm Brothers de handen in elkaar met De Landgenoten. Deze Vlaamse stichting koopt, beheert en verhuurt landbouwgrond aan bioboeren. Waarom ze dat doen? Je leest het op hun website

“In Vlaanderen nadert de gemiddelde landbouwer de pensioenleeftijd. Een groot deel heeft geen opvolger. Logisch, want landbouwers krijgen een te laag inkomen en werken zich in de schulden; ze moeten steeds meer produceren voor minder geld. Door deze intensivering, het gebruik van kunstmest en chemische pesticiden geraken onze bodems uitgeput, met nefaste gevolgen voor de natuur en ons klimaat.

Jonge starters willen het anders doen: ze streven naar een landbouw met meerwaarde voor mens, dier en omgeving. Een landbouw die werk maakt van vruchtbare bodems, waardoor de bodem minder gevoelig is voor erosie en een betere buffer is tegen overstromingen. Een landbouw die meer koolstof opslaat in de bodem en zo helpt aan het afremmen van de klimaatopwarming. Toegang tot grond is echter een van de grote drempels voor startende boeren. Landbouwgrond wordt lang niet alleen voor voedselproductie gebruikt en dat drijft de prijzen omhoog. Bovendien verhuren eigenaren hun grond liever niet aan boeren.” 

Bron: Stichting De Landgenoten
review farm brothers

Getest: Farm Brothers koekjes 

De koekjes van Farm Brothers zijn biologisch en palmolievrij. Er zijn, bovenop twee soorten kinderkoekjes, vijf verschillende smaken verkrijgbaar. Keuze genoeg voor de grotere kinderen onder ons ;-). Mijn persoonlijke favorieten? Dark chocolate en sea salt, of hoe kan het ook anders: de combinatie van chocolade met een zoute toets, daar kan niet veel anders tegenop. En de koekjes met gember en citroen vind ik ook verslavend lekker. Heel origineel, met die stukjes pittige gember. 

Dochterlief kon de kinderkoekjes wel smaken – “Kijk mama! Tractorkoekjes!”. Ik vind het zelf wel een béétje jammer dat ze apart verpakt zijn in verschillende zakjes. 

farm brothers kinderkoekjes

Om het goed te maken, een extra duurzame keuze: twee van de varianten zijn volledig plantaardig. Ga je voor vegan, kies dan voor Brownie Almond of Maple Pecan. 

De biologische Farm Brothers koekjes zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Delhaize, Bio-Planet en Albert Heijn vanaf €3,29 (15 koekjes) en de Kids koekjes (36+ maanden) vanaf €2,59.

Pin Farm Brothers koekjes voor later:

Ik heb de koekjes gekregen in een pr-pakketje. Dankjewel!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.