Onlangs werd de Vlaamse streamingdienst Streamz gelanceerd. Daarop vind je Vlaamse series en films, plus een internationaal aanbod (waaronder dat van HBO). Ik testte het uit en deel hier vijf spannende series op Streamz die ik keek.

De bende van Jan De Lichte

Aan deze kant van het scherm zit een grote fan van Vlaamse televisie. Er verschijnen regelmatig pareltjes van reeksen. En ik wil ze allemaal gezien hebben. De bende van Jan De Lichte vond ik best wel leuk om naar te kijken. Het was eens iets helemaal anders dan de zoveelste politieserie. Mijn man had er wat meer van verwacht. Oordeel vooral zelf, zou ik zeggen :-).

Chernobyl

Stond al lang op mijn lijstje: Chernobyl. De serie vertelt de gebeurtenissen naar aanloop van en na de ramp met de bekende kerncentrale. Een ontzettend knappe reeks die je bij de keel grijpt. In de eerste afleveringen zitten heel wat gruwelijke beelden, dus je bent gewaarschuwd. Ik was nog nét niet geboren bij het plaatsvinden van dit stukje geschiedenis, en ben diep onder de indruk nu ik het verhaal helemaal ken.

Why Women Kill

Deze serie klikte ik aan omdat Lucy Liu erin meespeelt. Die ken ik nog van mijn vroegere verslaving aan de tv-reeks Ally McBeal (wie herinnert zich die ook nog?).

Why Women Kill gaat over drie koppels die in verschillende periodes in hetzelfde huis wonen. Het verhaal ontplooit zich telkens tot een moord. Bij de eerste aflevering twijfelde ik of ik wel verder zou kijken. Al gauw kon ik echter niet meer stoppen. Leuk tussendoortje!

Big Little Lies

Een HBO-reeks met een topcast: bekende kleppers Nicole Kidman en Reese Witherspoon acteren de pannen van het dak in Big Little Lies, een beetje een duistere, spannende serie die heerlijk wegkijkt. Achter de schone schijn van deze rijke vrouwen in een Amerikaans stadje schuilt heel wat meer!

The Undoing

Omdat ik Big Little Lies zo goed vond, sprak The Undoing mij ook meteen aan. Het plot is een beetje vergelijkbaar, ware het niet dat er deze keer een moordverhaal plaatsvind tussen de elite van New York. Naast Nicole Kidman zie je hier Hugh Grant spelen, en tja, ik zie hen allebei gewoon graag bezig. The Undoing is gloednieuw, en nog niet alle afleveringen staan online. Ik heb ze dus ook nog niet uitgekeken maar wilde deze reeks toch al tippen!

Op zoek naar meer kijktips? Ik deelde eerder deze Netflix tips:

Pin deze series op Streamz voor later:

spannende series op streamz tips

Van welke tv-series heb jij de laatste tijd nog genoten? Ik ben altijd op zoek naar tips voor tijdens de dutjes van mijn dochter :-).

Bron foto 1: Unsplash / foto 2: Canva

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.