Afgelopen weekend kwam ook bij ons Sinterklaas weer langs. Ella maakte een tekening en dicteerde mij een brief voor Sint en Piet, en we zetten samen haar schoentje en een wortel klaar. Dit jaar kocht ik zelf alleen maar tweedehands speelgoed, en dat dit niet alleen de meest duurzame, maar ook een heel budgetvriendelijke keuze is, laat ik jullie graag zien! Dit gaven wij uit aan tweedehands Sinterklaas cadeautjes dit jaar.

Tweedehands Sinterklaas cadeautje, of verjaardagsgeschenk?

In juni werd ons meisje twee. Ik had ook toen enkele tweedehands cadeautjes voorzien. Natuurlijk wilde onze familie ook graag iets schenken, en daarom maakte ik een lijstje met cadeautips klaar. We merkten op haar verjaardag dat de cadeautjes talrijk waren en ik nam een last-minute beslissing. Eén van de geschenkjes die ik nog klaar had liggen, verdween stilletjes weer naar de zolder. Er was echt speelgoed genoeg bijgekomen, waaronder twee sets Duplo. Waarom nog een derde toevoegen, op dat moment? Er kwamen nog gelegenheden genoeg. Et voilà: Sinterklaas bracht onze meid dus die doos Duplo, gewoon een half jaartje later. Ons meisje heeft al veel plezier gehad met haar piratenschip. En wij betaalden er maar 5 euro voor, zo’n zes maanden geleden.

De bijna gratis step

Tweedehands Sinterklaas cadeautjes

Als tweede cadeautje stond er een supertoffe step klaar. Ik zag deze onlangs online komen op een tweedehandswebsite aan de ridicule prijs van 1 euro. Ella is nog geen grote fan van haar grotere loopfiets, maar ik gokte dat een step wel haar aandacht zou trekken (want ja, Nijntje heeft er ook eentje hé). Mijn man ging de step ophalen bij mensen in de buurt. Ze is niet gloednieuw, maar dat had ik ook niet verwacht voor deze vergoeding. Ons meisje vond ze daarom niet minder geweldig! De step is echt een dikke hit.

Gewonnen: twee Holztiger vosjes

Toegegeven: dit laatste tweedehands Sinterklaas cadeautje is eigenlijk niet tweedehands. Maar het is wel afkomstig van een tweedehands kinderwinkel, telt dat ook? Scharrelvos heeft naast het tweedehands aanbod ook een beperkt aandeel nieuwe producten in de winkel staan. Naar sommige dingen is zoveel vraag dat het tweedehands bijna niet te vinden is. Een mooie aanvulling, zeker omdat het nieuwe aanbod er ook allemaal duurzaam is. Toevallig won ik onlangs bij een give-away op de social media kanalen van Scharrelvos deze prachtige, houten vosjes van het duurzame merk Holztiger. Ze zijn zo mooi! Ik heb nu al zin om de verzameling te gaan uitbreiden.

Met dank aan het geluk in het spel (en anders was het wellicht bij de twee andere cadeautjes gebleven), kwam het totale budget voor onze tweedehands Sinterklaas cadeautjes op slechts zes euro! Mijn man heeft onze winst misschien wel een béétje teniet gedaan door zich uit te leven in de hoeveelheid chocolade en marsepein. Nu ja, terwijl ik dit schrijf grabbel ik nog eens in de pepernoten. Ik mag dus niet echt klagen ;-).

Kies jij voor tweedehands speelgoed?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Jeeej, wat een eervolle vermelding!
    En hoera voor alle tweedehands cadeautjes en het budget 🙂
    Hier was het toch wel een ander verhaal: hoe ouder ze worden, hoe groter de wensen en hoe minder er tweedehands kan… want ja, die ene hoodie van die ene youtuber waar ik nog nooit van heb gehoord, daar valt moeilijk iets anders van te maken! We hebben het hier wel vooral praktisch gehouden met voor elke iets dat ze wilden, iets wat ze nodig hadden, iets om te dragen, iets om te lezen én een chocoladeletter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.