Al van in mijn kindertijd wordt rond de feestdagen het gourmetstel van mijn ouders van onder het stof gehaald. Soms was kerstavond het moment om met ons gezin van vijf gezellig te kokkerellen. Andere jaren koos ik gourmet uit als het feestmenu op mijn verjaardag – en tevens oudejaarsavond. Toen ik ging samenwonen met mijn man, zetten wij de traditie op oudejaar voort. Nog steeds met hetzelfde gourmetstel, dat we voor de gelegenheid even uitlenen. Dat is duurzamer (en goedkoper) dan er zelf ook eentje aan te schaffen. Vanaf nu kan ook de inhoud van de pannetjes groener: Greenway stelde speciaal voor de eindejaarsperiode een vegan gourmet pakket samen. Een review!
Dit artikel werd voorbereid iets voor kerst, zodat ik jullie wat van onze kerstsfeer kan meegeven én tegelijk mijn voetjes onder tafel kan schuiven. Ik wens jou, lieve lezer, een fijne Kerstdag daar in je bubbel. En als de feestdagen voor jou nog moeilijker zijn dan normaal, hoop ik dat je ergens een lichtpuntje kan vinden. Veel liefs!

Belgische vleesvervangers van Greenway

Ook al eten wij flexitarisch, mijn interesse in vleesvervangers is daarom niet minder. Het is een makkelijke manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen zonder daarom per se op een andere manier te moeten koken. Als ik mijn favoriete merken van vleesvervangers moet oplijsten, dan staat Greenway ergens bovenaan. Het is een op en top Belgisch merk, dat ik leerde kennen tijdens een uitje in Antwerpen. Een review van het Greenway restaurant las je hier al eerder. Een tijdje later kwamen de vleesvervangers van Greenway ook via de supermarkt op ons bord terecht. Ik vind ze echt zo geslaagd! Doel van Greenway is om ook vleesliefhebbers te verleiden met verrassend lekkere en op vlees lijkende vervangers, en ja hoor, ook mijn man is fan. De Greenway producten worden geproduceerd en verpakt in België, waardoor je dubbele winst boekt wat betreft je klimaatimpact: vleesloos én lokaal. Yes!

plantaardige gourmet Greenway

Vegan gourmet pakket review

De Greenway burger staat hier regelmatig op het menu, net als de filetstukjes om kip te vervangen. Beiden vinden wij geweldig lekker, en héél echt lijken. Ook het gehakt schijnt superlekker te zijn, maar dat hebben we zelf nog niet geprobeerd. Door onze goede ervaringen met Greenway waren we extra benieuwd naar het vegan gourmet pakket.

Inhoud

Een vegan gourmet pakket van 350 gram bevat een mix van vegan miniburgers, balletjes en minichipolata’s.

vegetarische gourmet review

Plant-based gourmet: de smaak

Enkele dagen voor Kerstmis namen we de proef op de som. Speciaal voor de vegan gourmet test maakten we het extra gezellig. Ik kan kort zijn: we hebben gesmuld! De mini burgers smaken zoals de grotere variant, alleen hebben deze een krokant korstje. De chipolata’s zijn ook smaakvol, al liet het velletje een beetje los van de inhoud. En de balletjes, die zijn echt heerlijk gekruid. We hebben echt geen vlees gemist.

Verkrijgbaarheid

Het vegan gourmet pakket van Greenway is verkrijgbaar van 22 november tot en met 12 januari bij Delhaize.

Er is trouwens in samenwerking met Delhaize ook een mix met kip beschikbaar, bedoeld om vleesconsumenten toch ook laagdrempelig te laten kennismaken met een plantaardig aanbod. Dat vind ik persoonlijk wel een goed idee, want iemand die deels plantaardig eet, heeft meer impact dan iemand die het helemaal niet doet, toch?

Pin Greenway vegan gourmet voor later:

Vegan gourmet Greenway review
Ik heb deze producten ontvangen als pr-pakketje.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.