Tijdens de dutjes van mijn dochter geniet ik tegenwoordig weer vaker van een serie dan dat ik naar een boek grijp. Ik ben zelf ook altijd op zoek naar aanraders (zet gerust jouw favorieten neer in de reacties: mijn innerlijke bingewatcher dankt u). En als ik zelf iets echt de moeite waard vond, dan deel ik die serietips graag weer met anderen. Vandaag een kijkje op vijf series op Streamz en Netflix waar ik de laatste maanden van genoten heb.

Series op Streamz

Black Out

Na de vorige reeks serietips voor Streamz, die ook goed gevuld was met Vlaamse titels, keek ik nog twee Vlaamse reeksen uit. De eerste daarvan was Black Out, een serie die intussen ook gewoon op tv te zien is geloof ik (of via de VRT Nu app). Terwijl ergens in België een kerncentrale gesaboteerd wordt, blijkt ook de dochter van de premier ontvoerd te zijn. De boodschap? Als het licht aangaat, sterft haar dochter. Dit vond ik een absolute geweldige reeks om te volgen, zo spannend en goed gemaakt!

Red Light

Eigenlijk ben ik deze serie nog aan het uitkijken, want er komt maar een aflevering per week online. Nadat we Fairtrade keken (wat ik eigenlijk niet zo geweldig vond, eerlijk gezegd) dacht ik eerst: allez, weer een serie waar ze vooral veel bloot gebruiken om het interessant te maken. Maar al gauw stelde ik mijn mening bij, want het verhaal van Red Light vond ik wel interessant. Drie verschillende vrouwen komen in een milieu van prostitutie en mensensmokkel met elkaar in aanraking. Het zijn drie verschillende verhaallijnen die toch samenkomen, en die diversiteit vind ik wel tof. Ik geniet wel van deze serie, en kijk uit naar het vervolg.

Serietips voor Netflix

Unorthodox

Een serie op Netflix die al heel lang op mijn lijstje stond is Unorthodox. Het gaat over een chassidische vrouw die uit een streng religieus milieu vlucht na een gearrangeerd huwelijk. Het verhaal sleepte mij meteen mee.

Bridgerton

Wat luchtiger entertainment vond ik bij Bridgerton. Ik dacht eerst, oei, dit gaat te zeemzoet zijn voor mij. Maar eigenlijk heb ik echt met veel plezier gekeken naar de belevenissen van de Britse society in de negentiende eeuw. Ik hou wel van dit soort kostuumseries, zolang ze goed gemaakt zijn, haha. Ik vrees dat de figuren met al hun verschillende huidskleuren niet echt historisch correct zijn, maar net dat maakt het ook zo tof. Pure ontspanning!

The Queens Gambit

In The Queens Gambit volg je een weesmeisje dat opgroeit tot een geniale schaakspeler. Haar uitdaging is het middelenmisbruik op haar pad. De superleuke decors en kleding uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw maken het af. Topserie! Heel erg graag gekeken en spijt dat het gedaan is. Ik pinkte bij de laatste aflevering zelfs een traantje weg. Op welk moment, dat kan ik niet zeggen, want dan verklap ik te veel hé ;-).

Nog meer kijktips nodig?

Pin deze series op Streamz en Netflix voor later:

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Unorthodox en The Queen’s Gambit heb ik gezien, en vond ik beide fantastisch. The Queen’s Gambit vind ik echt de beste serie die ik in jaren gezien heb.
    Bridgerton ben ik beginnen kijken, maar na 5 minuten al afgehaakt. Zou ik nog eens proberen?

    1. Ik begrijp het wel van dat afhaken, ik dacht ook eerst van neeee. Haha. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de topklasse van The Queen’s gambit: het blijft wat melig en luchtig tijdverdrijf he. Maar op de duur wou ik echt elke keer verder kijken, en vind dat af en toe wel fijn, zo puur ontspanning 🙂

  2. Ik vond Unorthodox heel erg leuk. Bij the Queen’s Gambit ben ik maar tot aflevering één gekomen, maar misschien moet ik het nog een kans geven. Ik ben ook net begonnen aan the Crown (beetje laat, maar ja) en geniet daar écht heel erg van.

  3. Ik heb ook erg genoten van The Queen’s Gambit. En inderdaad, die sfeer, die kleding, … Zalig. Bridgerton kijk ik nu en lees tegelijk ook het eerste boek 🙂 Ik denk ook nog dat het wat cliché is maar misschien verandert mijn mening ook wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.