Een typische beautyqueen zal ik nooit worden. Cosmeticaproducten zijn voor mij eerder een noodzaak dan iets waarmee ik mezelf in de watten leg. Het moet vooral vooruitgaan. Toch kan ook ik niet zonder enkele essentiële potjes en tubes in mijn badkamerroutine. In de koude maanden van het jaar zien die er net wat anders uit dan in de zomer. De focus ligt dan vooral op smeren om droge krokodillenhuid te voorkomen (want: jeuk!). Ik kies het liefst voor natuurlijke producten en probeer onnodig afval te voorkomen. Een kijkje op mijn onmisbare verzorgingsproducten voor de winter! 

Lippenbalsem 

Eén keer per dag, voor het slapengaan, MOET ik de lippenbalsem bovenhalen. Zeker in de winter merk ik het direct als ik dat ritueel een keertje heb overgeslagen. Lippenbalsems met natuurlijke ingrediënten zijn tegenwoordig heel makkelijk te vinden bij verschillende merken. Momenteel gebruik ik er eentje van Lavera, maar ook Kneipp en Weleda kwamen hier al voorbij. Op mijn testplank wacht nog een exemplaar met een kartonnen verpakking, dat lijkt me ook fijn om weer een klein beetje plastic afval te besparen! 

Lichaamsolie 

Toegegeven, zolang rokjesseizoen niet is aangebroken, blijft mijn scheermes veel vaker aan de kant liggen. Maar als ik dan scheer, heb ik in de winter veel sneller last van droge benen. Om dat te verhelpen, vind ik een eenvoudige lichaamsolie heel efficiënt. Het zit vaak in glazen flessen, smeert supermakkelijk en snel uit en geeft mijn huid echt een boost. Ik kreeg er ooit eentje van Rituals, en die gebruik ik dus nu op. 

Nu we het toch over scheren hebben: voor mijn verjaardag kreeg ik eindelijk een zero waste safety razor, joepie! Binnenkort deel ik mijn ervaring. 

Gezichtscrème 

review weleda amandel gezichtsverzorging

Al jarenlang grijp ik elke dag naar dezelfde verzorgende gezichtscrème van Weleda. Hij is natuurlijk, zacht voor de gevoelige huid en trekt gemakkelijk in. Het lekker subtiele aroma van amandel blijft niet hangen. Ik gebruik zelf de light variant, ook in de gure wintermaanden. Als je huid het kan gebruiken, weet dan dat er van dezelfde lijn ook een iets vettere, nog meer voedende crème bestaat. 

Handcrème 

Als ik in de winter niet af en toe de handcrème bovenhaal, dan krijg ik na verloop van tijd last van kloofjes in mijn handen. Zeker nu we massaal héél vaak onze handen moeten wassen en ontsmetten, denk ik dat de fabrikanten van handcrème gouden zaakjes kunnen doen ;-). Wat betreft handcrème heb ik eigenlijk geen favoriet merk. Ik vind het een veilig product om eens af te wisselen, mijn handen zijn niet zo veeleisend. Wel heb ik een duidelijke voorkeur voor producten met een subtiele geur. Heel vervelend als ik de hele dag een sterk parfum rond me heb hangen, en niet aan te raden als je gemakkelijk last hebt van migraine. Fijne natuurlijke handcrèmes vond ik al bij Weleda, Lavera, 100% Pure of Benecos. 

Een echte krachtpatser tegen uitgedroogde, ruwe handen is Shea butter of Karitéboter. Je kan het in natuurlijke vorm, zonder extra toevoegingen, biologisch en Fairtrade kopen (bijvoorbeeld van L’Occitane), en eigenlijk vervangt het met gemak alle bovenstaande crèmepjes. Eén potje op de kast voor lichaam, handen, lippen en gezicht: misschien moet ik dat ook maar eens gaan uitproberen. Heerlijk minimalistisch en verpakkingsarm!  

Heb jij een favoriet verzorgingsproduct om je de winter door te helpen? 

Omslagfoto: Unsplash

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. In de zomer douchen wij met een zeepbar. In de winter douchen we ons lichaam met badolie (voor baby’s, gewoon het huismerk van de buurtdrogist). Zo blijft ons lichaam in de winter wat vetter met douchen dan in de zomer. Uiteraard hebben we voor ons haar sowieso een shampoo bar.
    De dagcrème van weleda gebruik ik ook, zelfs voor mijn gevoelige vette huid werkt hij super!
    Zelf heb ik het gevoel dat voor de handen shea butter minder fijn is dan vette crème. Alsof het er niet genoeg in trekt ofzo. Heb je dat al eens geprobeerd? Voor de lippen is het wel heel fijn.

    1. Super die Weleda hé, ik ben er ook nog altijd blij mee. Oh, dat is goed om weten van die Shea butter, ik hoorde altijd juist dat het zo goed was ervoor! Misschien eerder als intensieve voeding dan voor een snel een onderhoudsbeurtje dan 🙂 Ik wil het nu zeker eens testen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.