Dat er nog steeds elke dag ontelbare velletjes gloednieuw papier in menig toiletpot verdwijnen, zegt u? Ik verslik me net niet in mijn lauwe thee (ik vergat mijn kopje weer eens warm te drinken toen ik met de peuter bezig was). Gerecycleerd toiletpapier is inmiddels zo vanzelfsprekend hier thuis, dat ik niet meer stilstond bij de 27.000 bomen die er elke dag nog worden gekapt en doorgespoeld. Heb jij de overstap nog niet gemaakt? Misschien kan het hippe duurzame toiletpapier van The Good Roll je wel overtuigen. Je hoeft niet bang te zijn voor stug, bruin schuurpapier aan je billen. Beloofd. 

Ecologisch toiletpapier dat toiletten bouwt  

Waar twee wereldproblemen elkaar ontmoetten, ontstond The Good Roll. Het Nederlandse bedrijf wil de natuur helpen om bomen te behouden, en vervult ook een sociale functie. Wist jij dat maar liefst 32% van de wereldbevolking geen toegang heeft tot een schoon en veilig toilet? Om dat tegen te gaan, gebruikt The Good Roll de helft van de winst om toiletten te bouwen in ontwikkelingslanden. Bovendien dragen ze ook lokaal hun steentje bij, want het inpakken van de rollen gebeurt in sociale werkplaatsen. Het toiletpapier zelf wordt geproduceerd in Nederland en Duitsland, uit 100% gerecycleerd Europees papier. Er komen geen chloor, lijm of chemicaliën aan te pas.

gerecycleerde tissues the good roll duurzame zakdoeken

Vrolijk toiletbezoek 

Ok, gerecycleerd papier is in ons huishouden niet zo nieuw. Maar vrolijk worden van toiletpapier, dat is dan weer wel een primeur. The Good Roll maakt er een erezaak van om elke rol te voorzien van een papieren wikkel waar je blij van wordt. Een toffe print, een grappige quote en zelfs een QR-code die je kan scannen voor toilethumor (echt, probeer het maar eens!): het is origineel. Ik had nooit gedacht dat ik dit ging zeggen, maar dankzij de leuke verpakking is een doos toiletpapier van The Good Roll zelfs een supertof cadeau. 

Hergebruik 

Eerlijk is eerlijk. Elke rol apart verpakken is misschien wat onnodig. Ik sta sowieso te juichen voor plasticvrij toiletpapier, maar als je van plan bent om de wikkels van The Good Roll stante pede in de vuilnisbak te mikken, dan raad ik je aan om een doos onverpakt papier te kopen. Die hebben ze namelijk ook beschikbaar in de webshop. Kan jouw toiletruimte toch een dosis vrolijkheid en kleur gebruiken, zorg er dan gewoon voor dat je de papieren wikkels een tweede leven geeft. Ze zijn supertof om mee te knutselen, of om cadeautjes in te pakken. 

Duurzame keukenrol en tissues 

Duurzaam toiletpapier goed en wel, maar hoe zit het met andere wegwerpvelletjes in huis? Wij gaan vol voor wasbaar, ook wat betreft keukenrol. Onze wasbare billendoekjes dienen intussen om ongelukjes in de keuken en kindersnoetjes te poetsen. En onze neuzen snuiten we in zelfgemaakte herbruikbare zakdoeken. Als jij geen fan bent van wasjes draaien, dan zit je goed met de boomvriendelijke tissues van The Good Roll. Ook keukenpapier hebben ze voorzien. Allemaal met hetzelfde vrolijke sausje. 

Lees ook: 5 andere manieren om wasbare billendoekjes te gebruiken

gerecycleerde tissues the good roll duurzame zakdoeken

Duurzaam toiletpapier van The Good Roll getest  

Na een grondige test van alle soorten rollen kan ik je vertellen dat The Good Roll me niet teleurstelt. Zacht, mooi en aangenaam in gebruik. Meer moet dat niet zijn, toch? Makkelijk groene stappen zetten én een goed doel steunen door toiletpapier te kopen? Check! 

The Good Roll is na de verovering van Nederland nu ook verkrijgbaar in België. Je vindt het bij verschillende webshops én ook al bij de Oxfam wereldwinkels. De webwinkel van The Good Roll zelf is natuurlijk ook een optie. Hopelijk volgen de grote supermarkten hier ook gauw! Oh ja, dankzij het Ecolabel kan je je ecocheques gebruiken.

Pin duurzaam toiletpapier van The Good Roll voor later:

pin duurzaam toiletpapier van the good roll

Ik mocht The Good Roll uitproberen voor deze review. Bedankt! 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.