Volgens mij is dit alweer het derde jaar dat ik na de eindejaarsperiode laat zien wat er onder onze kerstboom lag aan duurzame geschenkjes. (En het is het eerste jaar dat ik daar zo belachelijk laat mee ben, maar foert, het is nog steeds een beetje winter, hoewel je het niet zou zeggen)
Het is sinds ik bezig ben met groener leven dat ik eigenlijk elk jaar wel ecologische spulletjes op mijn verlanglijstje zet. Doorheen het jaar probeer ik zo weinig mogelijk nieuwe spullen te kopen, dus zijn de feestdagen het ideale moment om mijn wishlist wat korter te maken. Ik krijg dan toch elke keer de vraag van familie naar cadeau ideetjes: ideaal! Bij wat duurdere items wordt er meestal samengelegd, en zo krijgen we ook niet te veel kleine ditjes en datjes in huis. Benieuwd welke ecologische cadeautjes er dit jaar onder onze kerstboom lagen? Kijk dan vlug mee!

Ecologische cadeautjes voor kinderen

Ook al vierden we dit jaar geen Kerstmis zoals anders, toch kreeg Ella enkele duurzame cadeautjes van ons en van familie. Omdat december ook al de maand is voor Sinterklaas (onze tweedehands Sinterklaas cadeautjes zie je hier), probeer ik niet te overdrijven. Dit is wat onze meid uit haar pakjes haalde:

Iets nuttig: schoolspullen

De schoolstart betekende natuurlijk ook dat er wat nieuwe spullen echt nodig waren. Een boekentas (of eigenlijk rugzakje) voor onze peuter kochten we in de AS Adventure. We kozen voor Stones And Bones, een Belgisch merk.

Een RVS brooddoos hoorde er ook bij, net als enkele snackdoosjes. Na het nieuws over de bamboe serviezen, blij dat we voor RVS kozen!

Tweedehands autootjes

Zoals altijd kijk ik vooral naar tweedehands speelgoed, dat maakt sowieso al ecologische cadeautjes bij uitstek. Ella kreeg een setje van drie (deels) houten autootjes. Een brandweerwagen, politiewagen en een gele kraan. En vooral die laatste vindt ze helemaal geweldig. We kochten het setje voor 3 €.

Grimm’s regenboog

grimm's regenboog duurzaam houten speelgoed

De grote houten regenboog van Grimm’s stond al twee jaar op Ella’s verlanglijstje. En nu heeft ze hem dan gekregen. Dit open ended speelgoed staat niet alleen mooi in je interieur (dat is een bonus voor mama en papa), je kan er heel veel kanten mee uit. We hebben er al constructies mee gebouwd (vooral papa dan), maar de regenboog werd ook al een knikkerbaan, een treintunnel, een schommel voor de knuffeldieren, een schooltje en een dierentuin. Heerlijk fantasiespeelgoed dus!

En ook nog…

Een sprookjesboek, een kleurboek, speelmaïs om mee te knutselen en een houten speelkassa: ja, ons meisje werd toch weer verwend dit jaar.

Ecologische cadeautjes voor mama

Stasher Bags

herbruikbare diepvrieszakjes stasher bag review
Stasher Sandwich (middel)

Ik schreef het al in mijn review van de Stasher herbruikbare diepvrieszakjes: ik zou mijn collectie aanvullen. En dat deed ik dus ook. Voor mijn verjaardag kreeg ik verschillende Stasher Bags van mijn man en zus. Ze zijn al volop in gebruik. Superblij mee!

Zero waste scheermes

zero waste scheermes safety razor muhle

En ook deze stond al jaren op mijn duurzame verlanglijstje: een safety razor. Met dit RVS scheermes doe je een leven lang. Enkel de mesjes dienen af en toe vervangen te worden, en die kunnen gerecycleerd worden. Een zero waste scheermes dus! In dit artikel over duurzaam scheren vertelde ik er al eerder over. Nu kan ik dus ook echt gaan testen. Binnenkort mijn ervaring maar eens delen, wat denk je?

Nog meer over duurzame cadeautjes lezen?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.