Niks mis met een simpel stukje fruit, alleen stilt het bij mij niet voldoende de honger tussendoor. En soms ook niet de goesting. Wat mijn favoriete gemakkelijke gezonde tussendoortjes dan wel zijn? Onder andere deze toppers die ik zonder enige moeite uit de kast haal.

Notenmix met Keltisch zeezout

Vroeger was ik echt chipsverslaafd. Nu nog hoor, alleen halen we chips en aanverwanten niet meer in huis. Dan kunnen we het niet opeten. En als er dan toch eens een zak is, voelt dat als een verwennerij in plaats van als lege vulling. Waar ik vaak tegen aan loop is dat ik een hartige snacker ben, en niet zo’n zoetebek. Als ik zin heb in zout, dan neem ik een handje notenmix met zeezout van Pit&Pit. Hij is niet zo overdreven zout als een standaard zakje pinda’s, en de verschillende noten zorgen voor waardevolle voedingsstoffen.

Check hier een ander alternatief voor zoute chips.

Cracker met hummus

Nog zo’n hartig tussendoortje: een cracker besmeerd met een goeie laag hummus. Ik vind de combinatie met de glutenvrije kastanjecrackers van Le Pain des Fleurs best geslaagd. Zonder toegevoegde suikers!

Pure chocolade

Elke dag verdwijnt er wel een stukje chocolade in mijn mond. Of twee. Of drie. Om het gezond te houden, ga ik altijd voor pure chocolade met minstens 70 procent cacaogehalte. Dat haalt het suikergehalte al flink omlaag, al zijn er grote verschillen tussen merken onderling. Ik schreef ooit een blog over chocolade zonder suiker, las jij hem al?

Gedroogde vruchten

Met gedroogde vruchten heb ik een haat-liefde verhouding. Soms zijn ze niet aan te slepen, en dan heb ik er ineens genoeg van en geraakt het zakje niet leeg. De allerlekkerste gedroogde vruchten vind ik die van Noberasco, te koop bij onder andere Bioplanet. Helaas verpakt in plastic, maar wel biologisch. Dadels en vijgen zijn mijn favoriet.

Suikervrije yoghurt

Af en toe snijd of mix ik zelf een stukje fruit in een bakje plantaardige natuuryoghurt. Nog makkelijker? Tegenwoordig heeft Alpro heel lekkere ongezoete yoghurt met fruitsmaakjes in het assortiment. Kers is mijn favoriet, maar ook mango en appel-framboos zijn gesmaakte tussendoortjes.

Gezonde snack voor onderweg

Iets dat ik altijd in mijn handtas heb zitten, is een notenreep. Tegenwoordig is mijn favoriete merk Nakd. Ze bestaan enkel uit noten en gedroogde vruchten en zijn toch heel smaakvol. Ze zijn wel voorverpakt, maar in mijn geval is dat de beste optie voor onderweg, omdat ik ze vaak in mijn tas laat zitten. Als ik zeker weet dat ik het ga opeten, kies ik ook wel eens voor een zero waste snack voor onderweg. Dan vul ik een mini RVS bakje met noten of dadels, of neem ik een zelfgemaakt koekje mee in een kleine Stasher Bag.

Volgende keer deel ik snackopties die iets meer voorbereiding vragen. Wat is jouw ultieme tip voor gemakkelijke gezonde tussendoortjes?

Pin deze eenvoudige gezonde snacks voor later:

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Dat van “wat je niet in huis hebt, kan je niet opeten”. Verbazend simpel, verbazend effectief 🙂

    Ik vind fruit eigenlijk nog dé lekkerste, gezonde snack.

  2. Hey, voor mij is het niet zo simpel om tussendoortjes te vinden. Vermits ik niet te veel suikers en koolhydraten kan en mag eten. Hierdoor leerde ik wel functioneel eten ipv emotioneel eten. Een hele aanpassing maar het begint te wennen. Ik eet ook wel noten te samen met fruit nooit apart op aanraden van voedingsdeskundige. Of zelf gemaakte craquottes zonder koolhydraten, gemaakt van amandelmeel, chiazaad en verscheidene pitten en gebakken in de oven.

  3. De yoghurt is een goed idee, die ga ik nog proberen. Mijn favoriete tussendoortje is pure chocolade met pecannoten en kokos. Daar zou ik van kunnen blijven eten. Tegenwoordig ben ik ook gek op de noten- en fruitmix tropical van de Lidl. Daarin zitten noten, rozijnen, gedroogde stukjes tropisch fruit en kokosreepjes. Ja, ik ben meer een zoetekauw en ik houd ook van het volle gevulde gevoel van chocolade. Helaas is het merk nakd een beetje te duur voor hier, met zn 5 personen in huis.
    Als hartige snack vind ik heel gewone crackers olijf/oregano ook heel lekker (je kent ze vast wel, van die dubbele). Die zijn wel gezouten. Er zit volgens mij verder niet zoveel in, maar zijn heel smaakvol ook om zonder beleg te eten. Hier in Nederland zijn niet zoveel natuurwinkels of ze zijn veel te duur voor ons, dus we proberen het maar een beetje gezond te houden met wat de supermarkt biedt. Als je nog meer goedkope makkelijke snacks weet hoor ik ze graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.