Als er één ding is dat ik niet tof vind aan schilderen, dan is het wel dat ellendige schoonmaken van de verfborstels achteraf. Ik geef dan ook met schaamte toe dat ik soms te lui ben om de klus echt af te maken. En dan moet ik mijn kwast later natuurlijk weggooien, want keihard opgedroogd. Herkenbaar? Goed nieuws, ik heb de oplossing gevonden. Er bestaat namelijk een duurzame verfborstel met een houdertje dat het schoonmaakwerk voor jou doet. Over een life hack ontdekking gesproken! Aan de hand van mijn laatste DIY projectje review ik de duurzame verfkwast Ecobrush met Brushkeeper. 

Aardbeienplanten 

Jaren geleden nam ik met liefde een houten plantenrekje over van mijn schoonmama. Het stond al die tijd al te wachten op een nieuw likje verf. Daarna zou het dienen als rekje voor onze aardbeienplantjes. Om het rekje als nieuw te krijgen, schuurde ik het eerst wat op. Daarna gebruikte ik een restje verf van ons tuinhuis. Zonde om weg te gooien! Bij het kopen van verf letten wij altijd op het Ecolabel. Een makkelijke manier om toch ièts duurzamer te werk te gaan. En handig om je ecocheques op te gebruiken! Kies verf op waterbasis, zodat je geen giftige producten nodig hebt om je materiaal (of je handen) schoon te maken. 

duurzame verfkwast ecobrush

Geen wegwerpzakjes meer 

Om te voorkomen dat je verfkwast uitdroogt, als je even pauze neemt, kan je er een plastic zakje rond binden. Dat deed ik ook altijd… tot we herbruikbare zakjes gebruikten voor onze groenten in de winkel en de plastic voorraad op was. En om nu speciaal nieuwe zakjes te kopen om rond een verfborstel te draaien? Nee, dat is mij te gek. Dankzij de Brushkeeper is mijn probleem nu opgelost, want het houdertje past perfect om de kwast (rond, maat 14). Op die manier blijven de haren tot vijf dagen zacht.

Vul je de Brushkeeper met water, dan kan je hem maanden, tot jaren bewaren. Na enkele dagen zou de borstel zelfs vanzelf proper zijn. Meteen een nieuw laagje schilderen in een andere kleur? Dan kan je schudden om het schoonmaakproces te versnellen. En dat vooruitzicht zorgt ervoor dat ik nu met veel meer plezier aan een verfklusje begin ;-). In principe kan je de Brushkeeper ook vullen met terpentine (white spirit), maar dat product gebruik ik zelf liever niet. Doe je dat wel, breng restanten dan altijd binnen als chemisch afval bij het containerpark.

Duurzame verfkwast Ecobrush en Brushkeeper review

Op een zonnige zondag probeerde ik de Ecobrush uit. Prima kwast, het verven ging goed! Waar ik het meest benieuwd naar was? De houder! Schilderen met een peuter die om de haverklap iets komt vragen, het leek me een uitdaging. Maar nu was het geen probleem om even fruit te gaan snijden, of een beker water uit te gieten. De borstel stak ik supersnel even in het houdertje en na de onderbreking kon ik gewoon verder gaan met een zachte kwast. Alsof er niets gebeurd was! Ook de tweede laag de volgende dag kon ik probleemloos schilderen met een intacte verfborstel. En natuurlijk heb ik ook het schoonmaken uitgetest. Helemaal perfect proper kwam mijn kwast niet uit het water, maar het kostte minimale moeite om de laatste restjes verf van de haren te spoelen. Easy peasy!

Ecobrush + Brushkeeper praktisch

Ecobrush en Brushkeeper worden geproduceerd in Nederland. De steel van de verfborstel is gemaakt van ongelakt FSC-gekeurd hout, en de PET- en RVS onderdelen zijn recycleerbaar. De synthetische haren zijn geschikt voor acryl- en alkydverf. Een setje koop je al voor 9,95 €. Meer info vind je op de website

tuin aardbeienplanten rek

En, wat vind je van mijn tweedehands aardbeienrekje? Ik ben er blij mee, ook al moet ik nog een extra laagje schilderen na het nemen van deze foto, haha! Dat wordt smullen deze zomer.

Pin duurzame verfkwast Ecobrush voor later:

duurzame verfkwast ecobrush

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.