Jaren geleden zat ik een soort van online clubje groene bloggers. We lazen trouw elkaars berichten en supporterden voor alle duurzame stapjes die we op het wereldwijde web toonden. Zoals dat gaat in de blogwereld, hebben sommige dames de spreekwoordelijke pen intussen aan de kant gelegd. Ze evolueerden verder op hun duurzame pad en begonnen een tweedehands winkel, een duurzame babydoos of een onderneming voor ecologisch tuinontwerp. En Gerhilde? die blogde nog wel verder, maar begon tegelijkertijd ook een webshop. Met de mooiste ecologische geurkaarsen, natuurlijke huisparfums en handgemaakte juwelen. Onlangs voegde ze een verrassingspakket toe aan haar assortiment. Waarom ik meteen grote fan was? Dat lees je hieronder.

Verrassingspakket ecologische geurkaarsen

Ken je Too Good To Go? Via die app bestel je een verrassingsbox met voeding die anders weggegooid zou worden, omdat de vervaldatum nadert bijvoorbeeld. Het verrassingspakket van Gerhilde Maakt kan je zien als de Too Good To Go van de geurkaarsen. Natuurlijk worden kaarsen niet slecht, maar het kan wel zijn dat ze niet geschikt zijn voor de normale verkoop. Gerhilde maakt al haar geurkaarsen namelijk zelf. Het kan dus gebeuren dat er een foutje gemaakt wordt, met de kleur bijvoorbeeld. Of het gaat om een testkaars, of een model dat uit de verkoop gaat. Afgezien van deze issues, zijn de kaarsen wel perfect werkzaam. Zonde om weg te gooien, toch? Wel, de kneusjes van de geurkaarsen krijgen nu via het verrassingspakket een nieuwe kans. Aan een verlaagde prijs kan jij dus duurzame kaarsen redden van de afvalberg! Win-win!

Getest: het Gerhilde Maakt verrassingspakket

Inhoud

Alle kaarsen bij Gerhilde Maakt zijn vervaardigd uit soja- of koolzaadwad. Ze zijn volledig plantaardig, bevatten geen giftige stoffen zoals paraffine (afkomstig van petroleum) én ze branden ook trager dan reguliere kaarsen.

Als je op Gerhilde’s webshop kiest voor een verrassingspakket met kaarsen, dan krijg je een mix van ecologische geurkaarsen die kwalitatief goed zijn, maar niet goed genoeg voor standaardverkoop. Voor 19,50 € ben je zeker van minstens 100 branduren. Dat zijn héél wat gezellige avondjes! Je kan – afhankelijk van de voorraad – nog bepaalde voorkeuren doorgeven (transparant of bruin glas / witte of gekleurde kaarsen). Verder is de inhoud een complete verrassing. Spannend!

Verpakking

Het pakketje werd hier vlot bezorgd en tot mijn grote vreugde was er geen snippertje plastic te vinden in de hergebruikte doos. Alles was met liefde ingepakt en kwam heelhuids aan. Zeer lokaal, zero waste en plasticvrij: ik ben blij ;-).

Mijn ervaring

Ik kreeg van Gerhilde vier kaarsen toegestuurd in verschillende formaten. Ik kon zien waarom ze niet via de normale weg verkocht werden. De was zat niet perfect in het glaasje, het etiket klopte niet, of er was wat stof te zien in het kaarsvet. Buiten deze uiterlijke mankementjes, werken de kaarsen perfect. En die geur! Ik had meteen een favoriet: versgewassen lakens. Man, wat is dat een zaligheid!

Twee van de vier kaarsen hadden geen aanduiding van het aroma op hun glaasje. Tot op vandaag blijft het een mysterie, want vermits deze kaarsen eerst niet bedoeld waren voor verkoop, heeft Gerhilde hun geuren ook niet perfect bijgehouden. Eigenlijk draagt dat gewoon bij aan de charme van dit pakketje. Een ode aan de afdankertjes, hoera! Het verrassingsgehalte is misschien nog wel het leukste aan heel deze ervaring. En onze woonkamer die nu verwarmd wordt door deze stijlvolle kaarsen, dat natuurlijk ook.

Ik kreeg een verrassingspakketje in ruil voor deze review. Bedankt!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Amai das een keileuk concept! Leuk als cadeautje ook. Ik ga haar webshop eens bekijken, al heb ik hier in huis maar 1 geurkaars. Mijn vriend vindt geurkaarsen verschrikkelijk dus die ene die we hebben is door hem goedgekeurd :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.