Ella kijkt, net als haar mama, graag foto’s. Op mijn telefoon scrollt en swipet ze als de beste door mijn fotomap. Wanneer we onze familiefoto’s en -filmpjes streamen op de televisie giert ze het uit van het lachen. Ik heb zelf een enorme collectie digitale albums met duizenden herinneringen uit mijn hele leven. Maar het allerfijnste vind ik het toch, om een echt fotoboek te maken. Te kunnen bladeren door al die fijne momenten die geweest zijn. De nostalgie te voelen. Toegegeven: die pareltjes van plakboeken die ik met veel zorg in elkaar heb gestoken, gooi ik toch liever niet zomaar te grabbel voor die grijpgrage, plakkerige peuterhandjes. De oplossing? Een stevig kartonnen fotoboek speciaal voor kinderen. Bij Boekje van Karton heb ik dat gevonden. Een review!

Duurzaam Boekje van Karton

Bij Boekje van Karton kan je terecht voor het samenstellen van je eigen fotoboek. Alleen, dit keer speciaal gericht op kinderen. De boekjes zijn stevig, net als de peuter- en kleuterboekjes uit de winkel. Maar hier kan je ze vullen met je eigen foto’s en verhalen. Supertof om cadeau te doen aan je eigen kinderen of die van iemand anders. De fotoboekjes worden in Nederland gedrukt met veilige inkt, op een milieuvriendelijke drukpers. Er wordt gebruik gemaakt van FSC-papier, het label voor duurzaam beheerde bossen. De boekjes zijn volledig recycleerbaar, en ze worden allemaal met liefde en persoonlijke aandacht gemaakt. 

Stootje of tien 

Het originele Boekje van Karton heeft dikke kartonnen bladzijden. Het is ontworpen om tegen een stootje (of tien) te kunnen. Je baby, peuter of kleuter zal niet per ongeluk het familiealbum in stukken scheuren, en dat is toch wel geruststellend. Intussen is er ook een boekje met iets dunnere kartonnen bladzijden aan het assortiment toegevoegd, die variant zie je in deze review. Nog steeds stevig, maar iets fijner om door te bladeren voor wat oudere kinderen, vind ik zelf. Beide varianten zijn gemaakt om jaren mee te gaan, fijn! 

Kartonnen fotoboek voor kinderen boekje van karton review

Ontwerp je eigen kartonnen fotoboek voor kinderen

Bij het maken van je eigen boekje van karton, raad Boekje van Karton zelf aan om met de computer of laptop te werken, hoewel tablet of telefoon ook een optie zijn. Ik deed het zelf via mijn smartphone, omdat de meeste van mijn foto’s daar net iets makkelijker te bereiken zijn. Het ging op zich prima, alleen vond ik op het einde de knop om te bestellen niet. Een kwartslag draai van mijn scherm loste dat gelukkig meteen op. 

Verder werkt de editor supermakkelijk. Ik was meer tijd kwijt met het uitzoeken welke van mijn duizenden foto’s ik wilde gebruiken dan met het vullen van het ontwerp. Je kan kiezen uit verschillende layouts waar je enkel nog de foto’s moet toevoegen (dat deed ik), of helemaal van nul beginnen. Vervolgens kies je of de software je foto’s automatisch in het boekje plaatst of dat je zelf kiest waar je welk beeld zet (dat deed ik). Een andere insteek, maar ook supertof, zijn de verhalenboekjes. Die zijn echt opgemaakt als een prentenboek met een verhaal, waar je nog eigen foto’s tussen kan plaatsen. Lekker voorlezen dus! 

Trouwens, omdat ik online alleen anonieme foto’s van haar plaats, heb ik voor deze foto’s even een poppetje op een strategische plek gelegd, haha.

Ons kartonnen fotoboek: Ella’s familie

In deze coronatijden waarin we elkaar zo missen, vond ik het een leuk idee om een fotoboekje te maken met allemaal foto’s van onze familie. Ik kan me voorstellen dat dat zeker ook bij baby’s en kleinere peuters heel waardevol is, om hen de kans te geven hun dierbaren even te bekijken wanneer ze willen. Zeker nu zo veel mensen een mondmasker dragen is het fijn om wat andere gezichten te zien. Toen de eerste lockdown hier voorbij was, merkten we aan Ella heel erg dat ze weer aan iedereen moest wennen. Wie was dat ook alweer? Ook nu nog zijn er mensen die ze al heel lang niet heeft kunnen zien. Met haar eigen fotoboekje in de buurt, blijven alle gezichten toch wat meer vertrouwd. En los daarvan, vindt ze het ook gewoon heel erg leuk om op te noemen wie er allemaal in haar eigen fotoalbum staat. Trots dat ze is! 

De kwaliteit van de foto’s is heel goed, en de omslag heeft een mooie matte afwerking. Top! Het ontwerp met het muisje dat ik koos is bovendien zo schattig. De muis gaat doorheen het boek op zoek naar haar stukje kaas, en die vindt ze op de laatste bladzijde. Intussen komt ze al die leuke mensen op de foto’s tegen! Of dat is toch hoe ik het boekje aan mijn dochtertje vertel.

Kartonnen fotoboek voor kinderen boekje van karton review

WIN een Boekje van Karton 

Hoera! Ik mag iemand van jullie blij maken met een Boekje van Karton van 16×16 cm en 14 pagina’s. Je kan meedoen via mijn Instagrampagina! Niet gewonnen? Je bestelt dit kartonnen fotoboek voor kinderen al vanaf 12,99 €. Kijk zeker eens op de website voor meer inspiratie. 

Pin deze review van Boekje van Karton voor later:

Boekje van karton review pin

Ik mocht een fotoboekje bestellen om te reviewen. Dankjewel! 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.