Ahhh, de kringloopwinkel. Het is een beetje als een rommelmarkt die altijd open is. Heerlijk snuisteren en snollen en misschien wel op een echte kringloopschat stuiten. Ik ging nog eens op jacht, en natuurlijk deel ik die tweedehands kringloopkoopjes maar al te graag met jullie. Kan jij raden hoeveel mijn winkelkarretje kostte? Dit is mijn laatste buit!

Springbal

De grootste reden waarom ik naar de kringwinkel wilde? Het buitenspeelseizoen! We hadden nog niet echt veel speelgoed voor in de tuin en in plaats van lukraak wat nieuws te bestellen, hoopte ik op wat tweedehands schatten. Dé vondst van de dag was deze springbal voor maar 1 €. Ella kreeg hem cadeau op haar verjaardag en het is een dikke hit!

Nog meer buitenspeelgoed

We vonden ook nog wat extra vormpjes voor in de zandbak (0,50 €), een waterpistool (0,30 €) en twee setjes om beachbal (of hoe noem je dat) te spelen (2 €). Yayyy!

Wespenval in glas

Manlief heeft een panische angst voor wespen en toegegeven, ik krijg er ook de kriebels van. We kochten dus een extra wespenval om in de tuin te hangen voor 0,50 €.

Glazen snijplank

Onze bioplastic snijplanken waren versleten (zou ik niet opnieuw kopen), en die van hout en bamboe mogen niet in de vaatwasser. We proberen dus eens eentje van glas uit voor 2 €. Ik weet het, niet goed voor de messen, maar dat afwasgemak hè…

Houten poppenwieg

Eigenlijk namen we deze wieg niet zelf mee naar huis. Manlief vond dat onze woonkamer al genoeg gevuld was met speelgoed. Ik vond een houten wieg voor 1,5 € echter zo’n koopje dat ik een foto naar mijn mama stuurde. Zij was al even enthousiast en haalde de wieg alsnog op om cadeau te geven met Ella’s verjaardag. Het was wel in overleg met mijn man, beloofd. Haha, sorry liefje. Oma maakte trouwens nog een deken en kussen met restjes stof en kleedde haar kringwinkelpop van 1 € aan met zelfgemaakte kleertjes.

Playsuit met watermeloenen

Als ik in de kringloopwinkel ben, kijk ik ook altijd even naar de kinderkleding. Dit überschattige playsuit kon ik niet weerstaan aan 2 €. Zalig voor in de zomer!

Leesboekjes

Ik pikte ook nog een paar leesboekjes op voor Ella. Over een eendje dat niet van regen houdt, een ijsbeer die van zijn mama ook rood of blauw mag zijn en nog eentje van Bert en Ernie, haha. Totale kostprijs: 0,90 € (30 cent per centimeter).

Afvalgrijper kleutermaat

En toen stootten we op deze grijper! Voor 2 € kan Ella nu ook zelf meedoen bij de zwerfvuiltochtjes, als ze leert hoe deze grijper te bedienen. We zagen pas thuis dat er een barst in de steel zat, maar met wat stevige tape is dat alweer opgelost.

In totaal betaalden we voor al deze spullen dus 13,70 €. Koopje! Wat is jouw leukste kringwinkelvondst?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.