Uren in de keuken staan en uitgebreid kokkerellen, het is niets voor mij. Of het nu uit energiegebrek is, omdat mijn peuterdochter aan één been hangt te jengelen of gewoon uit luiheid: het liefst staat mijn eten binnen no time op tafel. We kunnen helaas niet elke dag frietjes van de frituur halen. Vandaag deel ik daarom ons favoriete recept voor snelle vegan pasta met pesto roomsaus en broccoli.

Ingrediënten

  • 100 g pasta per persoon
  • 1 broccoli (als het snel en makkelijk moet gaan, kies ik voor diepvriesbroccoli)
  • brikje plantaardige room naar keuze (momenteel is Soja Cuisine van Lima hier favoriet)
  • potje vegan groene pesto (bijvoorbeeld Crudigno of La Macina Ligure)
  • plantaardige kipstukjes (bijvoorbeeld van De Vegetarische Slager of Greenway)
  • eventueel pijnboompitten

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar
  2. Verdeel de broccoli in roosjes of neem wat diepvriesexemplaren en kook beetgaar
  3. Bak de vegan kipstukjes aan
  4. Verwarm de room in een potje en voeg enkele koffielepels pesto toe naar smaak. Laat een beetje indikken.
  5. Rooster eventueel nog wat pijnboompitten
  6. Combineer alles op je bord en smullen maar!

Andere snelle recepten met pasta:

Pin snelle vegan pasta met pesto roomsaus en broccoli voor later:

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.