Hoera, Ella is drie jaar geworden! Op deze leeftijd snapt ze het concept van een verjaardag en de bijbehorende festiviteiten al erg goed. Dus toen ons meisje enkele maanden geleden vroeg of ze voor haar verjaardag “een groot feest met iedereen” kreeg, duimden wij heel erg dat dat dit jaar wel mogelijk zou zijn. Gelukkig was het prachtig weer, en we nodigden grootouders, tantes en nonkels uit in de tuin – gespreid over twee verschillende weekends. Een verslag mét zevenkoppig review van de Piece of Joy vegan taarten, dat lees je hieronder.

Met zijn allen

Het is niet te geloven, maar door alle maatregelen van het laatste anderhalf jaar, was dit zowat de eerste keer dat we nog eens met heel mijn ouderlijk gezin samen waren. Dat alleen was dus al een reden om te feesten. We maakten zoals steeds zero waste citroenlimonade in een grote tapkraan (en alleen manlief mocht die bedienen). Ella had het zoals verwacht eventjes lastig met de aandacht die opeens vol op haar gericht was, maar wilde toch graag haar kaartjes en cadeautjes openmaken. Mama moest wel even helpen en dicht bij haar zitten, om de druk van de ketel te halen :-). De eerste cadeautjes? Een supermooi boek over een hoogsensitief egeltje, dat door de opgebouwde spanning, per ongeluk alle ballonnen van het feestje prik stukt. Je vindt het boekje hier. En een tweedehands poppenbedje met pop en zelfgemaakte kleertjes.

Haar nonkel kwam wat later en tegen dan was Ella genoeg ontdooid om het uitpakken hélemaal zelf te doen. En meteen met haar nieuwe evenwichtsset te beginnen spelen, natuurlijk!

Lees ook: de tips voor een zero waste verjaardagsfeest van Ella’s eerste verjaardag.

Taartjesproeverij: review Piece of Joy taart

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook… taart! Voor de gelegenheid organiseerden we een vegan taartjesproeverij. Ik kreeg een pakketje thuisgestuurd van Piece of Joy, een online bakkerij met gluten,- geraffineerde suikervrij & vegan pieces oftewel: taartpunten! Ella stortte zich na het kaarsjesblazen op haar favoriete aardbeiengebak van de lokale bakker. De andere aanwezigen schotelden we een bordje voor met maar liefst 5 smaken van de Piece of Joy taartjes om te testen.

review piece of joy taart vegan glutenvrij suikervrij

De gebakjes worden allemaal met liefde handgemaakt. En het zijn ware kunstwerkjes. Alles werd perfect verpakt en koel geleverd, en dat zonder plastic, yes! Wij bewaarden de pieces in de koelkast (dat kan gedurende twee dagen), maar als je ze later wil opeten is dat ook geen probleem. Ze zijn namelijk 24 weken houdbaar in de vriezer en binnen 30 minuten ontdooid.

Allemaal goed en wel, maar je bent natuurlijk vooral nieuwsgierig naar de smaak hé?

review piece of joy taart vegan glutenvrij suikervrij

Al snel werd duidelijk dat zowat iedereen een eigen voorkeur had. Mijn papa smulde van de Pistachio. Mijn zus verkoos de Banoffee. Manlief vond juist de blauwe bessen met munt een frisse afwisseling van de zwaardere chocoladesmaken. De rest hield meer van Salted-Chocolate-Caramel.

En mijn persoonlijke favoriet? Dat was de Espresso-Salted-Caramel. Goddelijk!

Trakteren op school

Enkele dagen na de taartjesproeverij, vierde Ella haar verjaardag in de klas. We maakten 26 traktaties klaar om uit te delen aan de klasgenootjes. Ik koos voor stoepkrijt verpakt in karton, een kartonnen doosje rozijntjes en een klein stickerboekje. Allemaal dingen die op gaan, en dus niet bijdragen aan een spullenberg in huis. De zakjes waren wel van plastic, met een lintje uit stof. Idealiter was ik voor papier gegaan, maar voor mijn kleuter hoorde zo’n felgekleurd plastic zakje erbij. En ik ben niet van mening dat ik al mijn groene idealen aan haar moet opleggen. Een middenweg is ook al heel wat!

We haalden een trotse jarige op die onderweg veel bekijks had. De juf had er dan ook echt haar werk van gemaakt. Ella kreeg een boekje met tekeningen van de hele klas, een cupcake met kaarsjes, een prachtige kroon en een ballon. En toen ze thuis kwam in een versierd huis vol vlaggetjes en slingers, kon haar geluk niet meer op. “Dankjewel, ik ben blij met mijn verjaardag,”, riep ze uit. Zalig!

Terwijl ik dit artikel alvast inplan, staat er ons nog een feestje te wachten, met mijn schoonfamilie dit keer. Dat wordt vast nog een geweldige afsluiter van deze feestweek.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.