Vegan fish sticks test: Delhaize Zeesticks

vegan fish sticks Delhaize zeesticks review

Ondanks dat wij hier thuis niet vegetarisch of veganistisch eten, staan we wel volledig achter een eetpatroon met minder dierlijke producten. Draai of keer het hoe je wil, minder vlees eten is één van de stappen met het meeste impact op de klimaatproblematiek die je kan zetten. Het is niet omdat je iets niet perfect kan, dat jouw eigen kleine groene stapjes daarom geen nut hebben. Dat zo’n plantaardig gerecht op tafel zetten geen straf is, laat ik hier graag zien. Regelmatig toon ik daarom één van de vele vleesvervangers die er tegenwoordig in de winkels liggen. Of in dit geval: een sausje. Onze ervaring met Hellmann’s vegan mayonaise lees je hieronder.

Vandaag in de test: een vegan alternatief voor fish sticks: de Delhaize Zeesticks.

Delhaize Zeesticks

De Zeesticks van Delhaize zag ik voor het eerst voorbij komen in een webinar van Sustainable Family, je weet wel, van dit boek. Die moest ik dus eens proberen! De Zeesticks zijn volledig plantaardig en gemaakt op basis van sojabonen. Ze zijn niet glutenvrij, maar gepaneerd met een korstje van tarwe, net als “gewone” fishsticks dus.

De Zeesticks krijgen een nutriscore B. Een doosje bevat 180 gram Zeesticks, en daarvoor betaal je 2,95 €.

Ingrediënten

Water, paneermeel (TARWEbloem, gist, niet-gejodeerd zout, paprikapoeder), SOJAbonen, beslag (water, TARWEbloem, niet-gejodeerd zout), verdikkingsmiddelen: calciumchloride, natriumalginaat, methylcellulose, ongeharde zonnebloemolie, aardappelzetmeel, aroma’s, azijn.

vegan fish sticks Delhaize zeesticks review

Getest: vegan fish sticks van Delhaize

Toegegeven: de Zeesticks zien er langs de buitenkant identiek uit aan de klassieke fish sticks die wij gewend zijn. Ella was dus in de wolken, want fish sticks zijn haar favoriete maaltje. Helaas… bij het proeven spuwde ze haar stukje weer uit. “Ik wil de andere fish sticks,” zei ze. “Gewone fish sticks.”

Hmm, voor onze driejarige peuter is de test dus niet geslaagd. Zelf vind ik de Zeesticks van Delhaize wel oké. Ik snap de smaak, en die benadert inderdaad the real deal. Maar toch begrijp ik mijn dochter wel, want het is niet helemààl hetzelfde. En mijn man? Die proefde geen verschil. “Dat smaakt écht naar fish sticks hé”, was zijn oordeel. We hadden dus allemaal een beetje een andere mening. Minpuntje: een doosje met zes stuks was voor ons toch net te weinig. Al bij al, toch een geslaagde vervanger!

Maar eerlijk is eerlijk: ik zal het toch moeilijk vinden om mijn geliefde fish sticks op te geven. De liefde is zo groot, dat ik ze als tiener samen met een vriendin bakte als vieruurtje. Oeps!

Ben jij ook zo gek op fish sticks? Heb jij nog tips voor lekkere visvervangers?

Deel:

4 Reacties

 1. 10 juni 2021 / 07:49

  Amai, ik eet dat ook keigraag! Mijn vriend iets minder dus zo vaak komt dat hier niet op tafel maar ik snap wel dat je het vroeger als vieruurtje maakte, haha 😀 Jammer dat Ella ze niet zo lekker vind. En 6 fishsticks is wel héél weinig. Dat eet ik in mijn eentje op… Als je dan per persoon een bakje moet kopen is het wel duur ook.

  • Sofie
   Auteur
   21 juni 2021 / 09:44

   Haha inderdaad, ik eet er ook zes op alleen 😉

 2. 31 juli 2021 / 09:12

  Ik heb verschillende nepfishsticks uitgeprobeerd gehad en die van Vivera zijn het lekkerste, met de meest krokante korst. Ben daar ook heel picky in want ik eet ze megagraag 😀 En uiteindelijk denk ik dat echte fishsticks zo weinig degelijke vis bevatten dat het smaakverschil daarom wel meevalt…
  Nog een tip, als je ze ooit opnieuw zou willen klaarmaken: je kan bv twee pakjes kopen en dan de overschot (ongebakken dus) invriezen voor een volgende keer!

  • Sofie
   Auteur
   28 augustus 2021 / 19:15

   Aha, ik ga die ook eens proberen dan!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?