Ella’s eerste (halve) schooljaar zit erop! Dat betekent dat ik mijn creatieve brein nog eens heb aangesproken, om haar juffen van een duurzaam bedankje te voorzien. Voor wie ooit inspiratie zoekt, laat ik het hier even zien. Zo kan je eenvoudig zelf een duurzaam cadeautje voor juf of meester maken!

Bedankt dat je er voor me was

De kern van dit duurzame cadeautje voor juf of meester, is een stuk vaste zeep. Verpakkingsvrij te vinden, of met een minimale papieren wikkel. Mijn stukje zeep ging vergezeld van de boodschap: “Bedankt dat je er voor me WAS”. Dat schreef ik op een houten cadeaulabel.

duurzaam cadeautje voor juf of meester maken

De inspiratie voor dit woordgrapje haalde ik, hoe kan het ook anders, bij Pinterest, en ik zag ook al een kant-en-klare variant bij enkele webshops (bijvoorbeeld Studioschatkist verkoopt kartonnen doosjes zeep met de omschrijving “Ik WAS in goede handen”, of “Het WAS geweldig”). Maar ik was (haha) uiteraard al te laat om nog te bestellen, en ik heb dus zelf geknutseld met materiaal dat ik al in huis had. Maakt het ook nog eens extra groen, want hergebruik!

Persoonlijke toets

Als ik zelf een juf zou zijn, dan denk ik dat ik het liefst een persoonlijk bedankje zou krijgen. Dus schreef ik een klein briefje voor elke juf (wij bedankten de klasjuf en de zorgjuf, waar Ella een heel goede band mee kreeg). Daarin pende ik neer waarom ik hen wilde bedanken. Kleine dingetjes die me waren opgevallen tijdens het schooljaar. Of een kleine anekdote, zoals dat Ella in het begin moest wennen aan de zorgjuf, maar dat ze nu niet naar huis wil zonder nog een keer extra naar haar te zwaaien aan de poort.

duurzaam cadeautje voor juf of meester maken

Op de achterkant van mijn briefje, liet ik Ella zelf een tekening maken. Het was ontzettend schattig om te zien hoe ze haar best deed voor haar juffen een boodschap te “schrijven”, net zoals ik, en hoe ze voor elk zorgvuldig een kleur uitkoos. De opgerolde tekening maakte ik vast met een stukje natuurkoord. En het geheel werd bevestigd aan een kartonnen cadeaudoosje dat ik ooit bij Hema kocht, en nog geen doel had gekregen.

Toch plastic?

Ik had dus een volledig plasticvrij cadeautje voor de juf samengesteld. Maar toen bedacht ik, dat het wel heelhuids op school moest geraken, in de handjes van mijn peuter. Ik diepte dus toch nog een stuk plastic inpakfolie op uit de kast en pakte ons knutselwerkje in. Zowel de folie als de lintjes zijn afkomstig van cadeautjes die wij gekregen hebben, en zijn dus zorgvuldig hergebruikt ;-).

Ella was supertrots om met haar zelfgemaakte cadeautje voor de juf naar school te wandelen. En ze kreeg een dikke knuffel in de plaats. Op naar een volgende topjuf!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.