Voor ik mama werd, maakte ik er een erezaak van om bij speciale gelegenheden een creatief, persoonlijk cadeautje te maken voor mijn geliefden. Ik stopte soms uren werk in een zelfgemaakte videomontage, een gepersonaliseerd puzzelboek of een magneetbord vol herinneringen. Maar eerlijk? Nu heb ik daar gewoon geen tijd, noch energie meer voor. Het is dan heel fijn om te ontdekken dat er ook makkelijkere manieren zijn om iemand blij te maken. Ik zet 5 redenen om iemand via de brievenbus te verrassen op een rij, en laat je zien welke Ravi Giftboxes ik de laatste tijd heb ontdekt!

1. Een postpakketje komt onverwachts

Niet dat ik per se sta te springen voor een verrassingsfeestje of onverwacht bezoekje, maar een spontaan postpakketje kan mijn dag behoorlijk opfleuren! Een cadeautje op een onverwachts moment, daarvan maakt je hart toch een sprongetje? Superleuk om iemand daar mee blij te maken, dus.

2. Minder mental load

In de drukke wereld waarin we leven is het soms nog een heel gedoe om ook nog op tijd een cadeautje te voorzien. Vroeger gingen manlief en ik nog rustig last-minute naar de winkel voor een bosje bloemen. Maar tegenwoordig ben ik al lang blij dat we op tijd gepakt en gezakt op de deurbel van de gastheer of -vrouw kunnen drukken. Tja, peuters en hun uitstelgedrag… Het is dus een fijn idee dat je een cadeaupakketje op voorhand al kan bestellen. Alvast een zorg minder op dat to-do lijstje!

3. Karmapunten voor de liefde die je opstuurt

Het is niet altijd mogelijk om af te spreken met vrienden en familie op het moment dat er een festiviteit plaats vindt. En zeker nu in coronatijden hebben we dat extra gemerkt. Ook al kan je de jarige geen bezoekje brengen, door het versturen van een giftbox laat je wel weten dat je aan iemand denkt op een speciale dag.

4. Voor elke gelegenheid een goodiebox

Je kan het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een geschenkenpakket voor. Van Ravi Giftboxes mocht ik drie boxen bestellen om te testen. Ik koos onder andere voor een giftbox voor moederdag, en ook een verrassing voor vaderdag kwam aan bod. Maar ook voor een geboorte, een verjaardag of gewoon, om zomaar iemand blij te maken, zijn er ideale themaboxen te vinden. Ik vond het telkens een feestje om mijn pakketje te openen. De kleuren van de goodies zijn mooi op elkaar afgestemd en door het ruime aanbod kan je altijd wel iets vinden dat bij de ontvanger past. Een snoepkont, een thee-addict, beauty queen of eerder een groene wereldverbeteraar? De keuze is echt ruim. Alles wordt met zorg verpakt, en je kan een persoonlijk kaartje laten toevoegen. En als je echt je ding niet vindt bij de kant-en-klare boxen, is zelf samenstellen ook nog een optie. Dat deed mijn man, toen hij voor mij nog een cadeautje zocht en zelf óók een Ravi giftbox bestelde. Influenced door zijn eigen vrouw, haha.

ravi giftboxes review

5. Kies waar je geld naartoe gaat

Tegenwoordig zijn er veel online bedrijven die zich richten op postcadeautjes. Het leukste is natuurlijk om te kiezen voor een lokale, kleine speler. En als die dan nog oog heeft voor duurzaamheid, is het helemaal top. De Ravi Giftboxes kwamen aan zonder plastic verpakkingen. Ik werd regelmatig verrast door fijne groene opties, zoals bloemenzaad voor bijvriendelijke bloemen, biologische thee, een RVS drinkfles of douchegel in een gerecycleerde verpakking. Er is over nagedacht!

Ravi Giftboxes in beeld

Moederdag box: Know Your Roots

ravi giftboxes review

In deze Ravi giftbox:

 • Biologische thee van Yogi Tea
 • Douchegel van The Gift Label: vegan en in een fles van gerecycleerd plastic
 • Chocoladeparels in een herbruikbare glazen pot
 • Kaartjes van een kleinschalige ondernemer, met een zakje bloemenzaad voor wilde bloemen

Voor vaderdag: Recharge & Relax

In deze goodiebox:

 • twee flesjes biologische tonic
 • artisanale chips met parmezaansmaak
 • Engelse toffees
 • een powerbank met een behuizing van duurzamere materialen om je telefoon onderweg (of in de zetel) te kunnen opladen

Pimp your office

ravi giftboxes review

In de box:

 • een desk planner
 • een pennenhouder
 • een drinkfles uit RVS. Dubbelwandig, zodat drankjes op de juiste temperatuur blijven.
ravi giftboxes

Een voordeel van het vele thuiswerken de laatste anderhalf jaar, is dat vele bedrijven hun beleid nu aanpassen en permanent enkele thuiswerkdagen per week zullen toestaan. Dat betekent veel minder verkeer op de weg! Mijn eigen blogwerk doe ik ook gewoon vanuit huis. Meestal gewoon aan de woonkamertafel, trouwens, al hebben we wel een werkplekje ingericht. Ennehhh, dankzij de Pimp Your Office box is het gezelliger dan ooit!

Benieuwd! Heb jij wel eens een cadeautje met de post gestuurd? Welke van de Ravi Giftboxes zou jij kiezen?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

 1. Onverwacht leuke post – of zelfs een pakketje krijgen – is inderdaad zo’n leuke verrassing! Ik vind alleen al een persoonlijk kaartje al heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.