Hellmann's vegan mayonaise ervaring

Plantaardige mayonaise

Verse mayonaise wordt normaal gezien gemaakt van olie, eieren, azijn en wat kruiding. Daaraan heb ik mij nog nooit gewaagd, zo’n perfecte huisvrouw ben ik dus echt niet. Een potje uit de supermarkt it is! Helaas worden daar vaak heel veel mindere ingrediënten aan toegevoegd, zoals suiker, melk, kleurstoffen, bewaar- en verdikkingsmiddelen. Jaren geleden stapte ik daardoor over op de biologische mayonaise van Abinda. Die heeft een pure ingrediëntenlijst en bevat geen toegevoegde suikers. Nu ik steeds meer producten ben gaan vervangen voor plantaardige varianten, was het zoeken naar een veganaise die de smaak van gewone mayo kan evenaren. Helaas was een eerste test met een verantwoorde, bio veganaise minder geslaagd. Ik vond de smaak gewoon niet zo heel lekker. Ik hoorde veel goeds over de veganaise van Hellmann’s en dus vloog die in mijn winkelmandje.

De ingrediënten

Ingrediëntenlijst

Raapzaadolie, water, azijn, suiker, zout, gemodificeerd maïszetmeel, natuurlijk aroma (bevat MOSTERD), citroensapconcentraat, antioxidant E385, kleurstof paprika-extract.

Yuka app score

Vroeger zat ik dus zelf allerlei ingrediënten op te zoeken en uit te pluizen. Maar nu bestaat er een superhandig appje, Yuka. Een snelle scan van de Hellman’s veganaise vertelt mij dat het beter kan met een slechte score van 17/100. Het probleem? Te veel verzadigd vet, een beetje te zout, te calorierijk. En één van de additieven, het bewaarmiddel E385, vormt een gemiddeld risico, aldus Yuka. Ter vergelijking: de mayonaise met eieren van Devos & Lemmens scoort in Yuka nog slechter met slechts 9/100. De mayonaise van Abinda waarover ik het hierboven had, scoort dan weer een pak beter: 40/100. Of je op het Yuka-oordeel vertrouwt, is natuurlijk aan jou. Is de Nutri-score meer je ding? Hellman’s vegan krijgt een D.

De smaak

Van textuur is de vegan mayonaise van Hellmann’s perfect. Hij ziet er wat witter uit dan ik gewend ben van mayonaise, maar dat kan me eerlijk gezegd geen barst schelen. Veel belangrijker is de smaak. Hoe zit het daarmee? Ik moet zeggen dat ik de Hellmann’s veganaise echt lekker vind. Het bevredigende junkfoodsmaakje is aanwezig (ja sorry, té gezond moet mayo nu ook weer niet smaken). Even lekker als normale mayonaise, wat mij betreft. En ook manlief is fan. De peuter kan ik niet laten testen want die lust geen mayaise, bah zeg, stel je voor ;-). Een echt ketchupmonster is het. Ook plantaardig hé!

Hellmann’s vegan mayonaise ervaring: conclusie

Mijn conclusie? Het liefst vond ik een even smaakvolle veganaise met een betere ingrediëntenlijst. Maar de smaak van de vegan Hellmann’s is top. Je koopt Hellmann’s vegan mayonaise onder andere bij Delhaize of Carrefour. Een potje van 270 g kost 2,79 €.

Heb jij een ander merk van vegan mayonaise dat ik zeker moet uitproberen? Laat het me weten!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

    1. Oh, wat goed om weten! Op mijn Instagram werd deze ook al genoemd, zal ik dus ook eens moeten proberen. Maar misschien is het een Nederlands merk? Ik ga het eens opzoeken. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.