Eind september, en ik mijmer af en toe nog terug naar de zomervakantie. Niet dat ik niet blij ben dat ik nu weer wat tijd voor mezelf heb, want YES!! Ik moederde maar wat aan in die vrije weken, zag er in het begin nogal tegenop, want wow: twee maanden? Maar opeens keek ik naar de kalender en was de tijd voorbij gevlogen. Een terugblik!

Roodvonk

Onze vakantie begon helaas iets minder leuk. Na de begrafenis van mijn oma ontwikkelde Ella steeds meer uitslag. Het verdict van de dokter: Roodvonk. Ze leek beter te worden en de uitslag verdween, maar toen we op het punt stonden om op vakantie te vertrekken, werden we allemaal ziek. Ella had opnieuw een vreemd vlekje op haar arm en een heftige ontsteking aan haar neus. Jense lag plots in bed met helse hoofdpijnen. En ik had een heftige keelontsteking die me ook koortsig maakte. We boekten een doktersbezoek voor drie. En ja hoor: we moesten allemaal aan de antibiotica. De bacterie die eerder de Roodvonk had veroorzaakt, zorgde nu blijkbaar bij ons allemaal voor problemen.

Met héél veel moeite en dwang (oh, de horror) gingen de eerste dosissen medicijnen ons kind binnen. En stelselmatig, dankzij het omkopen met ijsjes (tja, je moet wat), ging het steeds beter.

Uitstapjes

We begonnen voorzichtig van onze vakantie te genieten met enkele kleine uitstapjes in onze eigen buurt. Speeltuinen, simpelweg naar de winkel gaan, de dierentuin bezoeken en de toerist uithangen in onze eigen buurstad Antwerpen: voor Ella was het na de lange periode van Corona allemaal een feest. En omdat we genezen waren, besloten we toch op ons reisje naar de Antwerpse kempen te vertrekken. Het noodlot sloeg weer toe toen manlief zijn vinger flink verbrandde, maar dankzij de lokale apotheek werd ook dat euvel opgelost ;-).

We hadden prachtig weer, speelden buiten en wandelden in het bos en op de hei. Eenmaal thuis moest papa terug aan het werk en moesten moeder en dochter weer even wennen aan het nieuwe ritme met zijn tweetjes. De spectaculairdere uitstapjes maakten plaats voor dagelijkse gezelligheid. Cakes bakken, een beetje knutselen, zo’n dingen. Ella leerde plots fietsen en dus trokken we elke dag op twee wielen naar het plaatselijke speelpleintje.

Provinciaal domein

Toen ik merkte dat de verveling begon toe te slaan, trommelde ik oma op voor een avontuur. We gingen naar een provinciaal domein – geleden van in mijn kindertijd – en het bleek heerlijk rustig. Ella had de tijd van haar leven en wij genoten mee.

Kringwinkel

Nu kinderen weer mee in winkels mogen, was het tijd om Ella te laten kennismaken met de kringloopwinkel. Ze vond het geweldig, kwam uiteraard zelf aanzetten met schatten voor in ons karretje en binnen de grenzen van het redelijke mochten er wat spulletjes mee naar huis. We namen een teiltje met sop mee de tuin in en maakten alles samen proper. Onze kringloopkoopjes kan je hier zien.

Bibliotheek

En nog zo’n duurzame plek die ik graag wilde tonen aan mijn kleuter, was de bib. Want dingen lenen en niet steeds nieuw aankopen, is zowat het meest duurzame dat je kan doen. Voor haar leek de bibliotheek wel een pretpark. We namen superleuke boekjes mee en zijn vastbesloten om hier vaker te komen.

Logeren aan de zee

Tenslotte, net zoals elk jaar gingen we weer op bezoek bij mijn schoonfamilie aan de Belgische kust. Ze gaan daar elk jaar op vakantie, en wij mogen langskomen. Dit keer boekten we een appartementje zodat we niet één, maar drie dagen ter plekke waren. Zalig!

En verder…

vierden we voor het eerst in jaren moederdag met de hele familie, organiseerden we een mini-verjaardagsfeestje voor de bomma van Jense, werden er véél te veel ijsjes gegeten en keken we ook vaak televisie – eerlijk is eerlijk.

Hoe heb jij de zomervakantie ervaren?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.